Prezident UFC o odchode šampióna: Zápasom s Jonesom nechcel riskovať

Šéf UFC Dana White.
Šéf UFC Dana White. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: TASR)
SvetMMA|15. jan 2023 o 08:55

Nečakaný krok zo steny hviezdy UFC.

LAS VEGAS. Netradičná správa dnes nad ránom obletela svet zmiešaných bojových umení.

Najlepšiu organizáciu UFC opustil jeden zo šampiónov Francis Ngannou.

Kamerunčan sa tak rozhodol aj napriek viacerým ponúkam na predĺženie spolupráce zo strany vedenia.

Najvyššia ponuka v histórii

Informáciu, že z váhovej kategórie do 120 kilogramov odchádza Ngannou potvrdil v nedeľu po turnaji UFC prezident Dana White.

White mimo odchodu Ngannoua oznámil aj nový titulový súboj, ktorý by mal už začiatkom marca rozhodnúť o novom šampiónovi.

Na podujatí UFC 285 sa proti sebe stretnú Cyril Gane a Jon Jones.

White sa k nezvyčajnej situácii, kedy šampión nepredĺžil zmluvu s poprednou organizáciou, vyjadroval zmierlivo.

Hlava UFC hovorí, že v prípade pozitívnej odpovede sa mal Ngannou štát najlepšie plateným bojovníkom v histórii ťažkej váhy.

Ponúkli sme mu najvyššiu sumu, akú sme kedy v histórii organizácii dali bojovníkovi tažkej divízie. (Dali by sme mu tak) viac než Lesnarovi, viac než komukoľvek inému, ale on sa to rozhodol odmietnuť. Dostali sme sa do bodu, že ak tu nechce byť, tak nemusí.

Myslím, že Francis je v pozícii, kde nechce veľmi riskovať. Cíti, že je pre neho lepšie zápasiť so slabšími súpermi a zarábať viac peňazí. Nechali sme ho preto ísť.

Myslím, že už nechce riskovať, ísť proti Jonesovi, najlepšiemu bojovníkovi všetkých čias. To je v poriadku, ale tu (v UFC) proti sebe nastupujú len tí najlepší,“ povedal.

V neposlednom rade pridal White i osobný názor, podľa ktorého malo ísť zo strany Ngannoua o odchod za lepšími peniazmi a súbojmi s menej náročnými protivníkmi.

„Nech už sa rozhodne akomkoľvek, tak to bola skvelá jazda pokiaľ tu s nami bol. Prajem mu len to dobré, všetko je v poriadku,“ dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Prezident UFC o odchode šampióna: Zápasom s Jonesom nechcel riskovať