Pokračovanie po 5 rokoch. V Oktagone sa v sobotu stretnú Kincl a Vémola

Karlos Vémola (vľavo) a Patrik Kincl (vpravo) na piatkovom vážení.
Karlos Vémola (vľavo) a Patrik Kincl (vpravo) na piatkovom vážení. (Autor: Oktagon MMA)
Adrián Mečiar|20. máj 2023 o 10:00

V sobotu sa koná kľúčová odveta.

PRAHA. Príbeh, ktorý vrie posledných 5 rokov. 

Obaja rivali sa už raz stretli v klietke, strávili tam spoločne 15 minút. 

Zápas býva často koncom sporu. Niekedy však spor neskončí po jednom zápase a prerastie v rivalitu. 

A túto sobotu prichádza pokračovanie rivality medzi Patrikom Kinclom a Karlosom Vémolom. V rámci česko-slovenského MMA je to zatiaľ jednoznačne najväčší zápas roka 2023.

Odveta Kincla a Vémolu bude kľúčovým súbojom v mnohých ohľadoch.

Ako sa to začalo?

Organizácia Oktagon MMA kedysi súperila o pozíciu domácej jednotky s organizáciou XFN (X Fight Nights).

Kincl aj s Vémolom boli pôvodne hviezdami XFN. V závere roka 2017 ešte obaja zápasili na rovnakom turnaji. Kincl porazil Brazílčana Nobregu, Vémola v hlavnom zápase XFN 6 zdolal Ondruša.

Ich vzájomný stret bol v tom bode stále nepravdepodobný, keďže obaja pôsobili v iných váhových kategóriách. Kincl vo váhe do 77 kilogramov, Vémola zas vo vyšších divíziách do 84, resp. 93 kg. V minulosti spolu navyše trénovali.

Všetko sa zmenilo po jednom z Vémolových odkazov na sociálnych sieťach. Daný odkaz pritom nepatril Kinclovi, ale inému českému bojovníkovi Viktorovi Peštovi. 

Jedna z viet sa však Kinclovi nepáčila. „Som pripravený neustále dokazovať, že som česká jednotka v akejkoľvek váhe - 77, 84, 93, ťažká váha,“ povedal Vémola, hoci vo váhe do 77 kg nikdy v kariére nezápasil. A to platí dodnes a je v podstate jasné, že sa to ani v budúcnosti nezmení.

Pár dní na to sa už verejne ozval aj Kincl. Vyzval Vémolu a ponúkol mu súboj práve vo svojej veltrovej váhe. 

Kincl si roky budoval pozíciu domácej jednotky v tejto váhe a Vémolove slová tento jeho post podkopávali. „Som pripravený stretnúť sa o pozíciu českej jednotky vo váhe do 77 kg, o ktorej Karlos hovorí,“ uviedol.

Označil to za podraz

Vémolu Kinclova výzva prekvapila. Tvrdil jednak to, že nechápe, prečo ho vyzval človek, ktorého dovtedy považoval za kamaráta.

A rovnako nám vtedy napríklad v rozhovore uviedol, že za Kinclovou výzvou sa zrejme skrýva niečo viac. „Najviac prekvapený som z toho bol ja. To, že to bola dlho plánovaná akcia, som bohužiaľ zistil až teraz, pretože Kincl si jednoducho vzal do hlavy, že si na mne urobí meno. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Pokračovanie po 5 rokoch. V Oktagone sa v sobotu stretnú Kincl a Vémola