Oktagon 52: Magard s dominantným výkonom, Paulus súpera uškrtil

Magard (vpravo) v súboji s Cartwrightom.
Magard (vpravo) v súboji s Cartwrightom. (Autor: Oktagon MMA)
Dávid Lukáč|28. jan 2024 o 02:21

Viac ako polovica zápasov skončila predčasne.

NEWCASTLE. Česko-slovenská organizácia zmiešaných bojových umení Oktagon MMA usporiadala v Anglicku svoj druhý turnaj.

V Newcastli pripravila pre divákov desať zápasov s hlavným duelom v banatamovej váhe medzi Dánom Jonasom Magardom a Angličanom Jackom Cartwrightom.

Až šesť súbojov skončilo pred limitom, pričom päťkrát sa bojovníci tešili z víťazstva na submisiu.

Hala síce nepraskala vo švíkoch, no s tým promotéri Oktagonu pri expanzií na britský trh počítali. Napriek tomu bolo fankluby jednotlivých bojovníkov počuť.

Bývalý šampión zabojuje o titul znova

Dán Jonas Magard potvrdil svoje kvality, keď ukázal komplexnosť a s jasným bodovým verdiktom si dokráčal pre víťazstvo nad domácim rivalom Jackom Cartwrightom.

Brita dokázal nielen triafať v postoji, ale aj kontrolovať na zemi.

V záverečných sekundách súboja chcel Cartwright dánskeho bojovníka vyprovokovať do prestrelky, no ten si zvyšok zápasu postrážil a pripravil mu druhú prehru kariéry.

Teraz by mal Magard vyzvať šampióna Felipeho Limu, ktorý ho minulý rok pripravil o titul.

"Nechcem o tom chlapovi ani hovoriť, vždy, keď prehovorí, kope si vlastný hrob. Odveta bude tentokrát podľa mojich podmienok," odkázal Dán Limovi.

K slovu sa po zápase dostal aj Cartwright, ktorý verí, že sa mu podarí prebojovať k odvete s Magardom.

"Som sklamaný zo svojho výkonu. Dúfam, že Jonas ešte v Oktagone pobudne, dá si zápas s Limom a potom sa stretne opäť so mnou. Mne medzitým niekoho predhodia ako potravu a potom si poňho pôjdem."

Česko-slovenské trio s dvoma výhrami

Rozbieha sa ako diesel a väčšinou preberá opraty zápasu až neskôr, čo potvrdil aj na turnaji Oktagon 52. Reč je o Romanovi Paulusovi, ktorý sa ako jediný Slovák predstavil v Newcastli.

Prvé kolo s domácim Nathanom Haywoodom u bodových rozhodcov prehral, no následne zaradil vyššiu rýchlosť, dobre bránil pokusy o strh a súpera začal postupne rozoberať.

Necelú minútu pred koncom zápasu nasadil Paulus škrtenie, ktoré Haywood odklepal a Slovák sa tak radoval z výhry.

Českému bojovníkovi Janovi Širokému sa zvíťaziť nepodarilo, nad jeho sily bol Denis Frimpong.

O hlavu vyšší Ír, ktorý sa prebojoval do finále šou Oktagon Výzva: Anglicko vs. Írsko, si pripísal výhru na body. Bolo to pritom jeho prvé profesionálne víťazstvo.

Väčšiu radosť však mal Širokého krajan Matěj Peňáz. Dokázal totiž presným úderom na telo knokautovať Matthewa Bonnera, bývalého šampióna organizácie Cage Warriors.

Stal sa tak prvým bojovníkom, ktorý mu uštedril prehru pred limitom. Po zápase Peňáz priznal, že ide o najväčší skalp jeho kariéry.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Oktagon 52: Magard s dominantným výkonom, Paulus súpera uškrtil