Budem makať a ukážem im, že sa mýlili. Slovák chce patriť medzi najlepších v UFC

Martin Buday.
Martin Buday. (Zdroj: ufc.com)
Sportnet|31. aug 2023 o 11:43

Buday je už viac ako rok medzi bojovníkmi UFC.

BRATISLAVA. Keď pred viac ako rokom podpísal zmluvu s najprestížnejšou bojovou organizáciou UFC, fanúšikovia veľkú nádej nedávali.

V súčasnosti má Martin Buday možnosť dostať sa do rebríčka divízie. Má za sebou štyri zápasy a medzi elitou si začína budovať meno.

"Ďalšia výhra by ma mohla posunúť medzi najlepšiu pätnástku," povedal v rozhovore pre Sport.cz trnavský ťažkotonážnik.

Štyri výhry berie ako úspech a chce v nich pokračovať naďalej.

Po poslednom zápase s Američanom Joshom Parisianom si dokonca pripísal cenný skalp na kimuru, čo nebýva zvykom. "Je to tak, väčšinou príde na KO. Dúfam, že aj v nasledujúcom zápase sa mi podarí niečo podobné."

Spolu s ďalším Slovákom Ľudovítom Kleinom, ktorého dorovnal v počte víťazstiev, patria medzi najlepších na Slovensku. "Fandíme si navzájom, bola by blbosť nepriať tomu druhému, navyše sme obaja zo Slovenska," hovoril Buday o vzťahu s Kleinom.

Ako ďalší Slovák v UFC by sa mohol predstaviť podľa Trnavčana Štefan Vojčák, ktorý je jeho sparing partnerom. "Videl som nejaké články, že by to mohol byť práve on. Ale posledná prehra od Contenderu (Dana White´s Contender Series pozn. red.) ho asi oddialila."

Momentálne tridsaťjedenročný bojovník čaká na ďalšieho súpera aj na novú zmluvu. "Čakáme, čo nám UFC ponúkne.

No zatiaľ som sa vrátil do tréningu, aby som bol stále v pohybe. Do konca roku by som však rád stihol jeden zápas. Novinky ohľadom nového kontraktu nemám," reagoval pre Sport.cz Buday.

Počas pôsobenia v UFC má tiež príležitosti stretnúť nejakú legendu športu, ako napríklad Mikea Tysona či bývalého šampióna UFC v ťažkej váhe Francisa Ngannoua.

"Bol to veľmi príjemný zážitok. Som za to rád, pretože je to legenda bojových športov," hovorí nádejný Slovák o Tysonovi. "Rozhodne je super stretnúť tieto známe tváre, človek ich môže pozdraviť, porozprávať sa alebo si urobiť fotku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Budem makať a ukážem im, že sa mýlili. Slovák chce patriť medzi najlepších v UFC