Štvanica jasne ukázala, prečo je Karlos Vémola tak cenný artikel (komentár)

Karlos Vémola.
Karlos Vémola. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Vladimír Bilohuščin|26. júl 2023 o 15:45

Aký je rozdiel medzi piatkovým a sobotným Oktagonom?

Už iba pár hodín nás delí od festivalu bojových športov, ktorým nepochybne bude trojica nasledujúcich dní v susednej Prahe.

Práve tu sa štvrtkovým ranným vážením začne posledná púť Oktagonu MMA na Štvanici, ktorú ukončí sobotná tlačová konferencia 45. podujatia.

Organizátori si pre fanúšikov pripravili dva nabité turnaje, ktoré sú, čo sa kvalitou súbojov týka, veľmi vyrovnané. Na oboch turnajoch uvidíme titulové súboje či návraty obľúbencov.

Po oznámení sobotnej Štvanice zobrali fanúšikovia lístky útokom a tak sa promotéri odhodlali k riskantnému kroku, urobiť turnaj aj v piatok. A zostali trocha sklamaní...

Aj keď sa na oficiálnej stránke Oktagonu píše, že lístky na piatkový turnaj budú dostupné pre každého, keď sa ich cena začína už na 990 českých korunách (cca 41 EUR), ich predaj nejde ani zďaleka tak, ako sú promotéri zvyknutí.

V prvom rade ale nejde tak o zisky z predaja, ale o stratu akéhosi renomé Oktagonu, ktoré hovorí o tom, že kam organizácia príde, tam je to vypredané.

Problémov, ktoré spôsobujú slabšie predaje by sme mohli vymenovať niekoľko:

- piatkový dátum, ktorý je z pohľadu cestovania za eventom kvôli práci trocha náročnejší

- najväčší fanúšikovia si kúpili expresne rýchlo lístok na sobotný turnaj a tak sa sily nerozložili

- pomerne neskoré oznámenie eventu, keď ľudia mohli mať už iné plány atď.

Hlavným ťahákom je ale stále štartová listina, ktorá je v piatok skutočne nabitá.

Titulový zápas Magarda, ktorý súboj s Limom posúva trash talkom až na hranu, návrat obľúbeného Piráta, milovaného a nenávideného Mikuláška, premiéra Vlčka, ktorého sa Oktagon pomerne mohutne snažil promovať a k tomu Kértesz, Roušal, Rock, Malach, Úškrt...

To je skutočná záruka kvality.

Ak si vezmeme, že Oktagon je schopný vypredať pomerne ľahko kapacitne takmer 3x veľkú O2 Arénu, ani tieto prekážky by nemali zabrániť vypredaniu aj piatkového podujatia.

Piatkový turnaj nemá ale na svojom zozname meno Karlos Vémola. Verte – neverte, práve toto meno totiž vypredáva väčšinu lístkov, čoho svedkami sme boli neraz.

Práve toto je dôvod, prečo má Vémola ľahších súperov, prečo ho potrebujete mať na víťaznej vlne, prečo musí byť stále v médiách.

Práve preto má aj garantovaný mesačný plat a môže predávať v priamom prenose svoje liehoviny.

Vémola je totiž momentálne stále najžiadanejším artiklom spomedzi bojovníkov Oktagonu. Je to proste zlatá baňa, ktorá musí zostať na vrchole.

Ak nabudúce budete hromžiť, prečo dal Oktagon Karlosovi zasa potravu, tak si spomeňte na tieto dva turnaje na Štvanici a dostanete odpoveď.

Som totiž presvedčený, že ak by dnes Vémolu presunuli promotéri na piatok, problém s neobsadenými miestami by mala sobota, lebo ľudia by lístky proste vrátili.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Štvanica jasne ukázala, prečo je Karlos Vémola tak cenný artikel (komentár)