Mládež Young Angels je pre halu v ohrození

Daniel Jendrichovský zažil v Angels aréne mnohé majstrovské oslavy. Jej budúcnosť je teraz neistá.
Daniel Jendrichovský zažil v Angels aréne mnohé majstrovské oslavy. Jej budúcnosť je teraz neistá. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta, Judita Čermáková|12. jún 2018 o 00:00

Žirková bude pôsobiť v štruktúrach klubu.

Mládež Good Angels: fotogaléria

11.6.2018

KOŠICE. Uplynulý víkend sa uskutočnili posledné basketbalové turnaje mládežníckych kategórií, na ktorých sa darilo aj hráčkam z akadémie Young Angels Košice.

Talentované mladé basketbalistky však už v budúcej sezóne možno nebudú mať kde hrať.

Situácia okolo Angels arény stále nie je uzavretá, poslanci magistrátu by o nej mali rokovať na piatkovej schôdzi.

Podľa Daniela Jendrichovského reálne hrozí, že viaceré mládežnícke družstvá, ktoré nebudú mať kde trénovať, zaniknú.

A to aj napriek tomu, že mladé košické hráčky dosahujú v rámci akadémie už druhý rok značné úspechy.

„Minulý rok sme získali na siedmich majstrovstvách mládežníckych kategórií šesť medailí. Už to bol počin, ktorý sme si mysleli, že sa bude len veľmi ťažko opakovať. Tento rok sme však latku posunuli ešte vyššie, keď sme na siedmich turnajoch získali osem medailí – tri zlaté, štyri strieborné a jednu bronzovú. Už len účasť desiatich našich družstiev na siedmich záverečných turnajoch je niečo, čo už asi nikto nikdy neprekoná,“ povedal šéf akadémie Daniel Jendrichovský.

Založenie akadémie bolo správnym krokom

Juniorky Young Angels ukončili sezónu na striebornej priečke, za majstrovským Slovanom Bratislava.

„V jeho radoch pôsobili hráčky, ktoré mali veľa skúseností z extraligy. Napriek tomu si myslím, že naše baby sa mohli viac pobiť vo finále, no titul zaslúžene patrí Slovanu. Mňa osobne veľmi teší, že naše kadetky, ktoré hrali juniorskú súťaž, teda druhú najvyššiu ženskú ligu, skončili na fantastickom treťom mieste. Navyše vo svojej kategórii získali kadetky suverénne titul. Prvenstvo si vybojovali aj staršie žiačky, čo sa od nich aj očakávalo,“ skonštatoval Jendrichovský.

Uplynulý víkend sa v Košiciach konal turnaj žiačok, v ktorom štartovali dve družstvá Young Angels.

„Teší ma, že sa nám podarilo poskladať dva rovnocenné tímy, ktoré do poslednej chvíle bojovali o medaily. Jedno družstvo skončilo tesne na druhej priečke, len o jediný bod za Trnavou. Náš druhý tím skončil na štvrtom mieste, hoci dosiahli rovnaký počet bodov ako tretie CBK, no mali horší vzájomný zápas,“ uviedol Jendrichovský.

Dievčatá Young Angels s ročníkom narodenia 2005 získali strieborné medaily, rovnako ako ich o rok mladšie nasledovníčky, ktoré sa zúčastnili záverečného turnaja v Ružomberku.

„Najviac prekvapili dievčatá v kategórii mladšie mini s ročníkom narodenia 2007. Na turnaji v Šamoríne nemali konkurenciu a ich najnižšie víťazstvo bolo o 32 bodov. Ak si to spätne zosumarizujem, ukázalo sa, že nastolená cesta našej akadémie je veľmi dobrá. Uvidíme, kde sa ešte dokážeme posunúť v budúcom roku.“

Zložitou alternatívou hala na Bernolákovej

V extralige bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť družstvo Young Angels, ktoré bude zložené prevažne z junioriek. Meno ich trénera zatiaľ nie je známe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mládež Young Angels je pre halu v ohrození