Mirad cup vyhral poľský Radom

Sportnet|22. sep 2015 o 16:23

Volejbalový klub Mirad PU Prešov usporiadal počas víkendu medzinárodný turnaj mužov Mirad cup 2015.

Pre domácich extraligistov to bola generálka pred sobotňajším štartom najvyššej súťaže 2015/2016.

PREŠOV. Prvenstvo si vybojoval poľský tím WKS Czarni Radom pod vedením argentínskeho trénera Raula Lozana, druhé boli Košice a tretí Prešov.

Tréner VK Mirad PU Prešov Ľuboslav Šalata dal v turnajových stretoch priestor všetkým hráčom.

„Som rád, že konfrontácia s veľmi silnými tímami nám odhalila nedostatky, na odstránení ktorých nám treba popracovať,“ podčiarkol tréner prešovských extraligistov Ľuboslav Šalata.

„V dovtedajšom priebehu prípravy sme nehrali proti tímom, ktoré nás permanentne dostávali pod tlak. Preto musíme zapracovať na situáciách po horšom príjme a vyvarovať sa hlavne chýb v koncovkách setov. Výrazné rezervy stále máme na podaní, kde tlak na súpera s možnosťou zásahu v obrane je nedostatočný. V najbližších dňoch budeme veľkú pozornosť venovať stabilite a najmä účinnosti podania. “

Ako L. Šalata zdôraznil, Radom predstavuje vyšší výkonnostný level, Košice majú veľmi skúsený a silný tím, základná šestka je zohraná. „Máme za sebou náročnú prípravu a som presvedčený o tom, že hráči sú z fyzickej stránky dobre pripravení. Teraz nás čaká vyladenie športovej formy. Verím, že do súťaže vstúpime úspešne,“ dodal Ľ. Šalata.

Výsledky: VK Mirad PU Prešov - Czarni Radom 1:3, Kazincbarcika 3:0, KDS Košice 1:3, Radom - Košice 3:2, Kazincbarcika 3:0, Košice - Kazincbarcika 3:1.

Poradie: 1. Czarni Radom, 2. KDS Košice, 3. VK Mirad PU Prešov, 4. Kazincbarcika.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Mirad cup vyhral poľský Radom