Minčíková mieri na Pyrenejský polostrov

Boj o postup do prvej španielskej ligy bude pre Minčíkovú motiváciou.
Boj o postup do prvej španielskej ligy bude pre Minčíkovú motiváciou. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|18. aug 2009 o 00:00

Basketbalistka Jana Minčíková dáva zbohom Dobrým anjelom Košice. Je pred podpisom zmluvy so španielskym druholigistom ADBA Aviles.



KOŠICE. Slovenská reprezentantka do 20 rokov zvažovala, či sa ešte o svoju šancu pobiť v Košiciach, alebo odísť tam, kde bude predpoklad, že na ihrisku strávi viac času.

Euroligu by nehrala

"V nadchádzajúcej sezóne by som v Košiciach nebola na euroligovej súpiske, pretože na túto súťaž majú prísť do tímu dve Američanky. Hrávala by som iba extraligu, a to pre mňa nebola dostatočná motivácia. Rozhodla som sa preto pre odchod," priznáva Minčíková.

Na rozohrávke tlačenica

Na rozohrávačskom poste bude v družstve nášho tímu tlačenica, klub disponuje na tejto pozícii dvoma seniorskými reprezentantkami - Jalčovou a Čarnokou. Nikde však nie je napísané, že sa ešte niekedy do tímu vráti. "Jasné, zatiaľ idem preč na rok. V ďalšej budúcnosti nechávam všetko otvorené." Vlani v súbojoch Euroligy strávila 20-ročná basketbalistka na palubovke v priemere 5,8 minúty na zápas. Je talentovaná hráčka aj trochu sklamaná, že sa v špičkovom slovenskom tíme nepresadila viac, alebo si cení i tie skúsenosti, ktoré mohla nabrať? "Neberiem to tak, som rada, že som si mohla zahrať a som vďačná aj za tie šance, ktoré som dostala. V Košiciach sú skrátka vysoké ambície, a preto potrebujú skúsenejšie hráčky."

Má o čo hrať

Práve tieto skúsenosti ide teraz mladá dirigentka hry naberať. Vybrala si klub druhej najvyššej španielskej ligy, v Aviles hrávala pred časom aj iná Košičanka - Jana Stantienová. "Bavila som sa s ňou, ale ona tam príliš spokojná nebola, lebo až tak veľa nehrávala. Teraz však klub má značné ambície, od svojho agenta viem, že chce zabojovať o postup, i keď súťaž je tam vraj veľmi vyrovnaná. Zo Sloveniek tam budem jediná, ale klub kúpil šesť nových hráčok, okrem iných aj dve Američanky a dánsku reprezentantku." Pre Minčíkovú to môže byť aj výzva, veď ak sa družstvu podarí postúpiť a ona bude podávať dobré výkony, mohli by si ju potom ponechať aj do prvej španielskej ligy. A zahrať si túto súťaž, to by už niečo znamenalo. "Aj preto tam idem. Ako som povedala, slovenská liga nie je motiváciou a tu aspoň bude o čo hrať. To bol aj dôvod, prečo som si vybrala Aviles. Učím sa už aj španielsky, prvé slovíčka už zvládam. Problém však nebude, lebo anglicky sa dohovorím, takže sa tohto angažmán nebojím."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Minčíková mieri na Pyrenejský polostrov