Michalovce ľutujú zaspatý úvod v druhom zápase

Vrátili sa s jednou výhrou. Doma by chcela Dukla rozhodnúť o postupe.
Vrátili sa s jednou výhrou. Doma by chcela Dukla rozhodnúť o postupe. (Autor: ra)
Sportnet|27. feb 2014 o 00:00

Dukla sa vrátila z Trnavy s jednou výhrou, podľa Kmiťa však boli domáci zdolateľní v oboch súbojoch.



MICHALOVCE. Podobne ako vo štvrťfinále s Detvou aj teraz v semifinále s Trnavou sa michalovskí hokejisti vrátili z dvojzápasu na súperovom ľade s jedným víťazstvom.

V „slovenskom Ríme“ sa im podarilo uspieť hneď v úvodnom súboji, ktorý vyhrali 5:3 (1:0, 1:1, 3:2).

Druhé stretnutie už nedopadlo podľa ich predstáv, pretože „gladiátorom“ podľahli 0:2 (0:2, 0:0, 0:0).

Séria teraz bude pokračovať v Michalovciach, pri Laborci sa bude hrať v piatok aj sobotu.

Dva smolné góly

Dukla sa tak od súpera opäť vrátila so splneným cieľom, teda aspoň s jednou výhrou. Aj keď to sa Jaroslavovi Kmiťovi trošku málilo.

„Spokojný som tak na polovicu, lebo Trnava bola hrateľná aj v druhom zápase,“ povedal na úvod jeden z najskúsenejších hráčov zemplínskeho celku, podľa ktorého boli oba súboje veľmi podobné.

„Líšili sa iba v tom, že kým v prvom sme boli stále vo vedení, v druhom to bolo opačné, dostali sme dva smolné góly, a tie rozhodli.“

Paradoxom je, že v pondelok sa im po dlhej ceste podarilo v prvej tretine ustáť tlak Trnavy, a dokonca aj raz skórovať, v utorok, keď boli viac oddýchnutí, však už po 10 minútach prehrávali o dva góly.

„Zaspali sme úvod, domáci hrali dve presilovky, ktoré aj využili. Mrzí hlavne ten druhý gól, ktorý bol veľmi nešťastný,“ hovoril J. Kmiť.

Vonku budú brániť

V druhom meraní síl Trnavčanov podržal aj skúsený gólman Miroslav Hála. „Aj my sme si vypracovali šance a mali sme na dosah kontaktný gól, ktorý však neprišiel. Ak by sme znížili na 1:2, tak podľa mňa by sme to možno ešte aj zvrátili,“ tvrdil 34-ročný odchovanec košického hokeja.

Za nerozhodného stavu 1:1 sa semifinálová séria medzi týmito mužstvami sťahuje do metropoly Zemplína, kde sa určite odohrajú dva súboje. Prvý v piatok o 17. hodine, druhý hneď v sobotu v rovnakom čase.

„Chceli by sme oba duely vyhrať, ale Trnava nebude ľahkým sústom. Musíme sa na ňu čo najlepšie pripraviť, aby sme domáci dvojzápas zvládli. Súper je vonku ešte nepríjemnejší ako na vlastnom ľade, pretože pozorne bráni a vyráža do nebezpečných protiútokov. Musíme si preto dávať pozor nato, aby sme vpredu neprepadávali,“ dodal J. Kmiť.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce ľutujú zaspatý úvod v druhom zápase