Michalovčania sa chcú pred play–off chcú konečne nakopnúť

Jeden z gólov v Račkovej sieti. Zemplínčania nastrieľali Topoľčanom šesť gólov.
Jeden z gólov v Račkovej sieti. Zemplínčania nastrieľali Topoľčanom šesť gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|7. jan 2015 o 00:00

Topoľčanom doma naložili poltucet, Fedor s prvou nulou v sezóne.



MICHALOVCE. Nový kalendárny rok odštartovali michalovskí hokejisti víťazne. Aj keď ich výkon nebol najideálnejší, Topoľčanom pripravili v nedeľu vysokú prehru 0:6, keď sa dvakrát do streleckej listiny zapísali Patrik Huňady a Jakub Linet, po jednom góle pridali Martin Drotár a Ivan Fedorko.

Zemplínčania sa v tabuľke stále držia v prvej štvorke a dnes ich čaká náročný duel na ľade ďalekej Senice.

Prvý gól veľmi pomohol

Proti topoľčianskym „žochárom“ sa hráči Dukly dlho nevedeli presadiť, recept na gólmana Jozefa Račka našli až v záverečných sekundách úvodného dejstva.

„Tento gól nám veľmi pomohol, určite by sa nám hralo ťažšie, ak by sme do druhej tretiny nastupovali za bezgólového stavu. Gól do šatne každé mužstvo psychicky oslabí,“ skonštatoval michalovský brankár Ivan Fedor.

V prostrednej časti hry pridali „stašovci“ ďalšie dva góly a v tretej tretine sa ešte presadili trikrát.

„Prvá polovica zápasu bola z našej strany taká všelijaká, rozháraná a trápili sme sa. Puky nám odskakovali, nemalo to hlavu ani pätu. Potom sa nám už viac začalo dariť, chlapci sa dostali do pohody a posledné dejstvo už bolo absolútne v našich rukách,“ pokračoval I. Fedor.

Potrebujú sa chytiť

V nedeľňajšom súboji výkonom najviac potešila dvojica hráčov s veľmi podobnými menami – Ivanovia Fedor a Fedorko.

Brankár zneškodnil všetkých 21 striel súpera a dosiahol prvé čisté konto v sezóne, útočník pre zmenu nazbieral tri kanadské body za jeden gól a dve asistencie.

Keď bolo po dvoch tretinách 3:0, bavili sa „vojaci“ v kabíne o tom, že zabojujú aj o to, aby si I. Fedor udržal nulu?

„Je také nepísané pravidlo, že o tom sa v šatni nerozpráva, aby sa to náhodou nezarieklo,“ odvetil odchovanec košického hokeja, ktorý verí, že výhra nad Topoľčanmi mužstvo konečne nakopne.

„To víťazstvo nám veľmi chýbalo, lebo v posledných zápasoch sme postrácali dosť bodov, navyše v Liptovskom Mikuláši sme vysoko prehrali. Potrebujeme sa chytiť, dúfam, že tento duel bude odrazový pred ťažkými súbojmi. Treba sa pred play-off rozohrať, aby sme boli v pohode.“

V stredu hrá mužstvo v Senici, hneď v piatok doma privíta Spišskú Novú Ves, takže čaká ho veľmi náročný program.

„Ak chceme na Záhorí uspieť, tak musíme do toho vložiť srdiečko a dať do zápasu všetko. Potom sa aj výsledok dostaví,“ uviedol na záver I. Fedor.

V stredu aj s posilami, varovanie pre hráčov

V dnešnom stretnutí na senickom ľade nastúpia Michalovce aj s dvoma posilami.

Tréner Milan Staš bude môcť rátať už aj s dvojicou hráčov, ktorí naposledy obliekali dres extraligového celku MsHK Žilina – útočníkom Jakubom Kubišom a obrancom Milanom Bednárom.

Prvéhopredstavovať netreba, pretože fanúšikovia Dukly si ho pamätajú z účinkovania v uplynulej sezóne.

Milan Bednár je 21-ročný rodák z Považskej Bystrice a v dorasteneckom veku pôsobil v Zlíne a Trenčíne, v juniorskom pre zmenu v Liberci a národnom tíme do 20 rokov. V minulom ročníku najprv hrával za ruský Progress Glazov a potom za taliansky Eppan/Appiano.

„Keďže do konca sezóny sme prišli o dvojicu zranených Urbana a Fajčáka, tak museli sme sa poobzerať po náhradách. Dohodli sme sa s týmito dvoma hráčmi, avšak v hre sú aj ďalšie posily. Máme vyhliadnutých aj ďalších hráčov a pracujeme na ich príchode,“ prezradil nám prezident HK Dukla Alexander Černega, ktorý však následne dodal, že možno dôjde aj k odchodom z kádra.

„Nie sme spokojní s výkonmi niektorých hráčov. Ak nezlepšia svoju výkonnosť, tak budeme sa musieť s nimi rozlúčiť. Náš herný prejav zaostáva za očakávaniami, s takým v play-off ďaleko nezájdeme.“

ra

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania sa chcú pred play–off chcú konečne nakopnúť