Michalovčania bez deviatich hráčov odolávali prvoligistovi vyše hodinu

Prvoligista vyhral o dva góly. Španiela Montera (vpravo) naháňa Kochan.
Prvoligista vyhral o dva góly. Španiela Montera (vpravo) naháňa Kochan. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|24. feb 2015 o 00:00

Michalovskí futbalisti podľahli v Kalinove Podbrezovej 0:2, v sobotu ich čaká generálka s Trebišovom.



MICHALOVCE. V poradí deviate prípravné stretnutie odohrali v piatok popoludní futbalisti druholigového MFK Zemplín Michalovce.

Na neutrálnej pôde v Kalinove bol ich súperom nováčik Fortuna ligy ŽP Šport Podbrezová. Prvoligistovi podľahli 0:2, keď viac ako hodinu držali bezgólový stav.

Bez viacerých opôr

Žlto-modrí vycestovali na Gemer až bez deviatich hráčov, proti Podbrezovej nenastúpili Michal Hamuľak, Vernon De Marco Morlacchi, Patrik Macej, Tomáš Chovanec, Jozef-Šimon Turík, Joan Manuel Sánchez Caballero, Martin Regáli, Michal Gallo a Samuel Garcia Bayón, preto musel tréner František Šturma siahnuť aj do dorastu, odkiaľ vytiahol dvojicu stredopoliarov Ján Andrejko a Tomáš Ilinjo, ktorí zažili debut v A-mužstve.

„Hráčom sme dali voľno, pretože majú menšie boľačky a zranenia, ale nie je to nič vážne. V týchto dňoch už väčšina z nich začne trénovať,“ uviedol michalovský kormidelník, ktorý tak dal príležitosť hráčom, ktorí nedostávali v predchádzajúcich zápasov až toľko príležitostí.

Napriek tomu s prvoligistom, ktorý nastúpil v najsilnejšej zostave, keďže bola to pre neho generálka na ligu, odohrali dobré stretnutie a favoritovi dlho odolávali. Skóre otvoril Dávid Škutka až po hodine hry, Juraj Hovančík strelil druhý gól až tri minúty pred koncom.

Výborný Raška

Hoci Michalovčania prehrali, František Šturma bol s výkonom svojich zverencov spokojný.

„Stretnutie musím hodnotiť veľmi kladne, predviedli sme dobrý výkon. Proti skúsenému súperovi sme nastúpili s mladým mužstvom, no dlho sme sa držali. Góly sme dostali po hrubých chybách, verím, že do budúcna ich chlapci odstránia. Herne sme s kvalitným súperom neprepadli, v niektorých fázach hry sme boli lepším mužstvom,“ poznamenal kouč MFK Zemplín.

Celok od Laborca podržal v prvom polčase brankár Martin Raška, ktorý zneškodnil päť výborných šancí Podbrezovej.

Po prestávke ho vystriedal Matúš Kira, ktorý už bol na dve zakončenia súperových hráčov prikrátky.

Už len jeden duel

Zimná príprava hráčov MFK Zemplín sa prehupla do záverečnej fázy, o necelé dva týždne už odohrajú prvý majstrovský súboj na ihrisku košickej Lokomotívy.

Najbližšiu sobotu sa zastaví ich kolotoč prípravných duelov, o 13. hodine si doma zmerajú sily so susedným Trebišovom.

Michalovčania by zápas najradšej odohrali na prírodnom ihrisku. Pôvodne v ich programe figuroval aj súboj s účastníkom druhej najvyššej poľskej ligy Tychami, ale napokon sa stretnutie neuskutoční, takže generálkou na boje o majstrovské body bude derby s trebišovským Slavojom.

Fakty

Podbrezová - Michalovce 2:0 (1:0)

Góly: 63. Škutka, 87. Hovančík.

ŽP ŠPORT: P. Penksa (46. J. Baláž) - M. Pančík (81. Migaľa), Kupčík, Minčič, V. Greško - Podio - Nworah (46. Šlapák) - Kochan (46. Hovančík), B. Vaščák, Harvilko (46. Gal Andrezly) - Škutka (75. Záhumenský).

MFK ZEMPLÍN: Raška (46. Kira) - Perez, Grič, Podhorin, Streňo - S. Danko - L. Tóth, A. Leško (85. J. Andrejko), Montero (78. Ilinjo), M. Koscelník - D. Kunca (74. Šimčák).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovčania bez deviatich hráčov odolávali prvoligistovi vyše hodinu