Musel si určiť priority. Klub z Fortuna ligy ukončil existenciu svojej rezervy

Momentka zo zápasu Ružomberok - Dunajská Streda.
Momentka zo zápasu Ružomberok - Dunajská Streda. (Autor: TASR)
TASR|28. jún 2020 o 08:32

Sústredí sa na A-tím a mládež.

RUŽOMBEROK. Slovenský futbalový klub MFK Ružomberok sa z ekonomických dôvodov v dôsledku koronakrízy rozhodol ukončiť činnosť B-tímu, ktorý účinkoval v druhej najvyššej súťaži.

Vedenie MFK o tom informovalo v sobotu večer v oficiálnom stanovisku na klubovom webe.

Pre Ružomberok je prioritou účinkovanie A-tímu vo Fortuna lige, respektíve výchova mladých talentov.

"Koronakríza, ktorá zasiahla celú slovenskú spoločnosť, zasiahla aj slovenský šport, futbal, náš klub nevynímajúc. Preto sa klub rozhodol nepokračovať s B-mužstvom a neprihlásil ho pre budúcu sezónu do II. ligy, v ktorej v tejto sezóne účinkoval, ani do žiadnej inej súťaže," uviedol MFK.

"Hoci si uvedomujeme, že zo športového hľadiska nie je toto rozhodnutie optimálne, klub si vzhľadom na danú situáciu nevyhnutne musel určiť priority. A tými sú pre klub A-mužstvo a jeho účinkovanie vo Fortuna lige, a výchova mladých talentov prostredníctvom najvyšších mládežníckych republikových súťaží a licencie futbalovej akadémie SFZ, ktorá potvrdzuje najvyššiu kvalitu a podmienky pre rozvoj našej mládeže," pokračoval klub.

"Úroveň kvality a podmienok pre mládež podčiarkuje aj nedávne dokončenie projektu dobudovania futbalovej akadémie, ktorého výstavba stála 1,75 milióna eur a bola financovaná zo zdrojov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR vo výške 1,5 milióna eur, zdrojov SFZ vo výške 200-tisíc eur a interných zdrojov. Infraštruktúra, ktorá takto bola vybudovaná, plní od 1.1. 2020 svoj účel, pričom na jej prevádzku sú potrebné nemalé finančné prostriedky," dodal klub.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Musel si určiť priority. Klub z Fortuna ligy ukončil existenciu svojej rezervy