Mertiňák s Knowlesom postúpili v Sydney do štvrťfinále štvorhry

SITA|10. jan 2011 o 09:57

Mertiňák a Mark Knowles zdolali v 1. kole francúzske duo Jérémy Chardy, Gilles Simon za 81 minút 4:6, 6:3, 10:6 v zápasovom tajbrejku.

SYDNEY. Slovenský tenista Michal Mertiňák postúpil do štvrťfinále štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Medibank International v austrálskom Sydney (dotácia 422 300 USD, tvrdý povrch Plexicushion vonku).

Mertiňák spoločne s Bahamčanom Markom Knowlesom zdolali v pondelkovom súboji 1. kola rovnako nenasadené francúzske duo Jérémy Chardy, Gilles Simon za 81 minút 4:6, 6:3, 10:6 v zápasovom tajbrejku.

Súperi víťazného páru v súboji o postup do semifinále vzídu zo zápasu najvyššie nasadených bratov Mika a Boba Bryanovcov s belgicko-slovenským duom Dick Norman - Filip Polášek.

Pre Mertiňáka a Knowlesa je turnaj v Sydney ich prvým v ich začínajúcej sa spolupráci, ktorá by mala pokračovať aj na Australian Open v Melbourne. Tridsaťdeväťročný Knowles je bývalou svetovou deblovou jednotkou, teraz mu patrí 28. pozícia. Tridsaťjedenročný Mertiňák je aktuálne 27. hráčom v párovom renkingu

Štvorhra - 1. kolo:

Michal Mertiňák, Mark Knowles (SR/Bah.) - Jérémy Chardy, Gilles Simon (Fr.) 4:6, 6:3, 10:6 - zápasový tajbrejk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mertiňák s Knowlesom postúpili v Sydney do štvrťfinále štvorhry