Slovenky prehrali s Britkami, na ME si zahrajú o deviate až šestnáste miesto

Radosť slovenských basketbalistiek po výhre nad Ukrajinou.
Radosť slovenských basketbalistiek po výhre nad Ukrajinou. (Autor: TASR)
Sportnet|9. aug 2017 o 16:53

Slovenské basketbalistky sú priebežne na treťom mieste v skupine.

DUBLIN. Slovenské basketbalistky do 18 rokov prehrali s rovesníčkami z Veľkej Británie 64:86 vo svojom záverečnom zápase v základnej D-skupine na turnaji B-divízie majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie v írskom Dubline.

Zverenky trénera Tomáša Kačmarika v skupinovej fáze vyhrali trikrát, keď zdolali výbery Moldavska (157:21), Macedónska (76:41) a Ukrajiny (64:57), no prehrali s Britkami a aj domácimi Írkami (46:84).

V tabuľke sú ešte pred odohraním posledných zápasov ostatných tímov s ôsmimi bodmi na treťom mieste. Do štvrťfinále postúpia prvé dva tímy z každej skupiny. Mladé Slovenky môžu najhoršie skončiť na štvrtej pozícii, takže si už s určitosťou zahrajú o konečné 9. - 16. miesto.

ME basketbalistiek do 18 rokov:

Slovensko - Veľká Británia 64:86 (12:22, 23:22, 16:24, 13:18)

Hlas po stretnutí:

Tomáš Kačmarik, tréner SR: "Na zápas proti favoritovi z Veľkej Británie sme sa veľmi zodpovedne pripravovali, rozoberali sme jednotlivé hráčky a systémy, aké hrajú. Všetko sme dôkladne vedeli, Britky nás ničím neprekvapili. Kľúčový rozdiel medzi nami a nimi bol v tom, koľko sme urobili strát. Dostali sme tridsať bodov v tomto ukazovateli.

Vo všetkých ukazovateľoch sme ináč boli vyrovnaným súperom. Dievčatá boli asi veľmi zviazané, asi až premotivované. Robili sme nepochopiteľné straty, keď sme doslovne protihráčkam prihrávali lopty do rúk. Sme z toho momentálne veľmi sklamaní, pretože Veľká Británia nebola lepšia."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Slovenky prehrali s Britkami, na ME si zahrajú o deviate až šestnáste miesto