Martin, Trenčín a Poprad dostali licenciu a môžu hrať extraligu

TASR|2. sep 2013 o 15:23

Extraligu odštartuje dvanásť tímov. Hoci včera niektorí popradskí hráči nemali uhradené dlhy.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom SME o 21.46.

POPRAD. Hokejová extraliga sa začne so všetkými účastníkmi. Rovnako ako pred rokom v nej bude desať tímov. Všetky totiž získali licenciu, hoci niektoré majú veľké dlhy.

Výkonný výbor slovenského hokejového zväzu udelil v pondelok licenciu na extraligu aj posledným trom klubom - Martinu, Trenčínu a Popradu.

Pre dlhy mali predĺžený termín ich vyrovnania do konca augusta. Sedem klubov splnilo podmienky už v prvom termíne 22. augusta.

„Martin a Trenčín zvládli svoje povinnosti ešte v priebehu minulého týždňa, ale Poprad potvrdil vyrovnanie záväzkov čestným vyhlásením štatutárnych zástupcov na poslednú chvíľu,“ povedal Vladimír Paštinský, riaditeľ

Extraliga
  • Tipsport extraliga sa začne 15. septembra s desiatimi účastníkmi.
  • Jedenástym tímom bude reprezentačný výber do 20 rokov. Prvý duel odohrá 10. septembra proti Trenčínu.
  • Základná časť má 54 kôl a skončí sa 4. marca.
  • Titul obhajuje Zvolen.

spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi extraligu.

Injekcia od podnikateľa

Predseda správnej rady HK Poprad Rudolf Skokan a prezident klubu Tibor Turan na včerajšej tlačovej besede tvrdili, že extraligu sa podarilo zachrániť zásluhou podpory 200-tisíc eur od podnikateľa Jana Telenského. Tie boli určené na vyrovnanie záväzkov voči hráčom a trénerom.

Bývalý popradský útočník Miroslav Škovira však včera prezradil, že on ani ďalší dvaja hráči (Martin Kuľha, Roman Tomas) podlžnosti zatiaľ nemali uhradené.

Možno sa budú sťahovať

Napriek tomu, že HK Poprad získal licenciu, zatiaľ nie je jasné, v ktorom meste sa bude extraliga hrať. Na tlačovku doniesli predstavitelia klubu dres, na ktorom prelepili názov mesta.

Či sa bude hokej hrať naďalej v Poprade, bude záležať aj na postoji mesta. Tibor Turan ani Rudolf Skokan nevylúčili, že sa klub presťahuje.

Spolupráca klubu s mestom zostáva stále problematická. V klube očakávajú väčšiu pomoc ako doteraz.

Mesto Poprad dá tento rok extraligovému tímu 69 590 eur. Ďalšie dotácie nemôže klub podľa hovorcu Mariána Galajdu dostať, pretože nemá vyrovnané záväzky voči mestu.

Rozpočet 600-tisíc eur

Prvý zápas by mali Popradčania odohrať 15. septembra na domácom ľade proti Košiciam. V sezóne 2013 - 2014 bude Poprad pracovať s nižším rozpočtom ako vlani. Pred dvoma rokmi predstavoval 1,2 milióna eur, vlani to bolo 660-tisíc. Podľa Turana bude rozpočet klubu na nadchádzajúcu sezónu 600-tisíc eur.

Financovanie klubu nastavili tak, aby nevytváral dlhy. V novej sezóne pristúpil klub k zmene odmeňovania hráčov a zníženiu rozpočtu.

„Aby dokázal slušne a efektívne fungovať aj voči mestu, sponzorom a občanom,“ uviedol Skokan.

Klub už pripravil zmluvy na podpis s hráčmi, ktorí trénujú v Poprade. Doteraz čakali na pridelenie extraligovej licencie.

Po ročnom účinkovaní vo Francúzsku sa do mužstva vrátil útočník Arne Kroták, v obrane by mal nastúpiť Radoslav Suchý a s mužstvom sa pripravuje napríklad aj útočník Ľubomír Vaic.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Martin, Trenčín a Poprad dostali licenciu a môžu hrať extraligu