Škrtel sa vrátil na Anfield ako útočník Ráztočna a nedohral. Fanúšik pobavil komentárom

Štadión FC Liverpool.
Štadión FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|24. sep 2022 o 23:15

Slovenský futbalista zažil tvrdú zrážku.

LIVERPOOL. Po sezóne 2015/2016 sa uzavrela veľká kapitola. Najúspešnejší Slovák v dejinách Premier League opustil anglické futbalové trávniky.

Líder defenzívy Liverpoolu Martin Škrtel ako 31-ročný prestúpil do tureckého Fenerbahce. Futbal hral ešte pred zopár mesiacmi za Spartak Trnava.

Stále si oblieka dres rodného Ráztočna v ôsmej lige a strieľa góly medzi amatérmi. Zápasy začína ako útočník.

Tento víkend však nehral v Temeši, Pečeňanoch ani Horných Ozorovciach. Kým jeho spoluhráči úspešne bojovali v Čereňanoch o ďalšie víťazstvo (3:2), on bránil legendy Manchester United.

Na Anfielde bol opäť súčasťou zápasového diania. Liverpool zvíťazil 2:1, bývalý kapitán Slovenska musel nútene striedať.

Ja a obranca? To je chyba!

Škrtel odohral za takmer deväť rokov v liverpoolskom drese 320 zápasov a strelil osemnásť gólov. Len Szilárd Németh a Martin Dúbravka tesne prekročili v počte zápasov za svoje anglické tímy stovku.

Niet preto divu, že sa objavil v zozname legiend, ktoré Liverpool nominoval na sobotňajší exhibičný zápas.

Tréneri Kenny Dalglish, Ian Rush a John Aldridge mali silný tím. Nechýbali brankár Jerzy Dudek, obrancovia Alvaro Arbeloa či Fabio Aurelio, stredopoliari Xabi Alonso i Momo Sissoko, ani kanonieri Robbie Keane alebo Andrij Voronin.

Medzi starými pánmi Liverpoolu sa prvýkrát objavilo meno Martina Škrtela. Ako obrancu.

„V propagačných materiáloch ma uvádzajú ako obrancu, ale budem im musieť vysvetliť, že ja som už útočník,“ zasmial sa Martin Škrtel v rozhovore pre denník Šport.

Bol zvedavý na kvalitu zápasu, v podobných zatiaľ nastúpil iba na Slovensku. Hráčov rozhodne vyburcovalo aj 30 896 divákov na tribúnach.

„Keď si pozrieme, koľko hráčov v histórii hrávalo za Liverpool a práve ja som dostal túto možnosť, je to skvelé. Veľmi ma to teší a vnímam to aj ako zadosťučinenie za všetky tie roky, ktoré som tam strávil a odohral. Je to veľká pocta,“ doplnil Škrtel.

Fanúšik pobavil komentárom

Slovák však sobotňajší zápas nedohral. Na ihrisku sa pri jednom z výskokov zrazil s Fraizerom Campbellom.

Po ošetrení priamo na hracej ploche síce skúšal hrať ďalej, no napokon nútene striedal. Odišiel však po vlastných. Vystriedal ho Sissoko.

Po zápase odľahčil situáciu fanúšik Liverpoolu:

"Dúfam, že zranenie Škrtela nebude také vážne. Potrebujeme ho na sobotňajší zápas v Brightone!" Jeho komentár mal najviac reakcií.

O víťazstve 2:1 rozhodli domáci Mark Gonzales a Florent Sinama-Pongolle, za hostí trafil do siete iba Bulhar Dimitar Berbatov.

Súboj medzi 19-násobným a 20-násobným anglickým ligovým šampiónom mal charitatívny rozmer. Výťažok zo zápasu bude venovaný na pomoc organizáciám v Liverpoole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Škrtel sa vrátil na Anfield ako útočník Ráztočna a nedohral. Fanúšik pobavil komentárom