Réway musí byť profesionál. Problémy vás časom dobehnú, vraví šéf Spišiakov

Martin Réway.

Réway musí byť profesionál. Problémy vás časom dobehnú, vraví šéf Spišiakov

Martin Réway. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: HK Spišská Nová Ves)
Patrik Fotta|4. jan 2023 o 07:00

Kto stál za prestupom Réwaya do Spišskej Novej Vsi?

Mal byť jedným z najväčších talentov slovenského hokeja. Mentálne nastavenie, ale aj zdravotné problémy napokon všetky prognózy a veľké očakávania zmarili.

Hokejový útočník Martin Réway sa po dvoch rokoch opäť predstaví na Slovensku, tentoraz v drese HK Spišská Nová Ves.

„Nemyslím si, že má zmysel robiť mu strážneho psa. Skôr by som bol rád, aby ma vnímal ako staršieho brata,“ povedal v rozhovore pre Sportnet generálny manažér Spišiakov RICHARD RAPÁČ.

Príchod Martina Réwaya na Slovensko mnohých prekvapil. Očakávate, že bude pre tím výraznou posilou?

Asi až na konci sezóny sa ukáže, či to bol správny alebo nesprávny krok. Ja osobne však tomu verím, inak by som to neurobil. Veľkú úlohu pri jeho angažovaní zohral môj brat Braňo, ktorý sa s Martinom pozná osobne.

Réway vystriedal za osem sezón dvanásť klubov. Neobávate sa toho, že aj vzhľadom na jeho minulosť, môže naštrbiť vzťahy v kabíne?

Verím, že u nás Martin pookreje. Náš klub vedieme trochu inak ako ostatné. Vieme o jeho kvalitách na ľade. V Nemecku patril k suverénne najlepším hráčom v klube. Dostať ho k nám nebolo jednoduché a trvalo to určitý čas.

Som rád, že sa to napokon podarilo. Sľubujeme si predovšetkým zlepšenie našich presilových hier, ktoré sa nám dlhodobo nedaria. Aj napriek tomu sme vysoko v tabuľke. Ak zlepšíme presilovky, môžeme ísť ešte vyššie.

Richard Rapáč.
Richard Rapáč. (Autor: TASR - Jaroslav Novák)

Stane sa Réway najlepšie plateným hráčom v klube?

Určite sa zaradí k tým lepšie plateným, ale nie je to nič šialené. Na druhej strane je potrebné povedať, že nemal žiadne prehnané požiadavky.

Nebolo to teda o peniazoch. Vo Freiburgu bol spokojný a darilo sa mu tam. Cítil ale, že je ideálny čas sa posunúť do kvalitatívne lepšej súťaže.

V minulosti mal problémy so životosprávou. Neskôr sám priznal psychické problémy. Budete ho viac kontrolovať a dbať na to, aby sa venoval len hokeju?

S každým hráčom, ktorý k nám príde, je to u mňa rovnaké. Majú moju dôveru a snažím sa vytvoriť im také podmienky, aby sa mohli koncentrovať len na hokej. Martin je však špecifický prípad.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Réway musí byť profesionál. Problémy vás časom dobehnú, vraví šéf Spišiakov