Marián Vajda ostáva trénerom Djokoviča, Todd Martin končí

Novak Djokovič
Novak Djokovič (Autor: SITA/AP)
TASR|12. apr 2010 o 14:31

Srbský tenista Novak Djokovič sa pripravuje už iba pod vedením slovenského trénera Mariána Vajdu.

MONTE CARLO. Druhý hráč svetového rebríčka ATP ukončil spoluprácu s Američanom Toddom Martinom, ktorá odštartovala v auguste minulého roka.

"Pracovať s dvomi trénermi bolo pre mňa príliš komplikované. Spolupráca s Toddom Martinom je už minulosťou. Mojím jediným trénerom zostal Marián Vajda, ktorý opäť pracuje na plný úväzok a bude so mňou chodiť na všetky turnaje. Dúfam, že spolu dosiahneme veľa úspechov," povedal počas podujatia Masters v Monte Carle Djokovič, ktorý pod vedením Vajdu v roku 2008 triumfoval na grandslamovom Australian Open v Melbourne i na prestížnom Turnaji majstrov v Šanghaji.

Djokovič tvrdí, že s trénerom Martinom sa rozišli v dobrom. "Todd je fantastický človek s obrovskými skúsenosťami. Snažil sa pracovať na mojom podaní, zmeniť ho, no vyskytli sa ťažkosti a na konci našej spolupráce to začalo škrípať, preto sme sa dohodli na rozchode," dodal rodák z Belehradu.

Od 24. marca 45-ročný Vajda k tomu pred viac ako mesiacom diplomaticky a lojálne skonštatoval: "Dá sa povedať, že je to ešte stále v adaptačnej fáze. Novak si nie je stopercentne istý, dosť sa s tým trápi, niektoré veci ešte potrebujeme prehodnotiť. Zjednodušene vysvetlené ide o zvýšenie polohy lakťa a menšie zakláňanie, takzvaný kratší prechod do lopty. Zatiaľ sa mi to však zdá byť neforemnejšie ako predtým a ubudla mu aj rýchlosť. Podával v priemere 207 - 208 km/h, teraz okolo 195, pri druhom klesol zo 160 - 170 na 140, ba občas dokonca iba 125, a chýba mi tam ´kick´. Navyše, ani presnosť nenachádzal takú, akú chcel. Musíme to vyladiť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Marián Vajda ostáva trénerom Djokoviča, Todd Martin končí