Marek Čech prestúpil v Košiciach medzi ženáčov

Marek Čech. Hneď po návrate z majstrovstiev sveta v JAR sa ženil v Košiciach.
Marek Čech. Hneď po návrate z majstrovstiev sveta v JAR sa ženil v Košiciach. (Autor: www.sport.sk)
Sportnet|6. júl 2010 o 00:00

Počas svojej kariéry už prestupoval neraz. No tento prestup všetky doterajšie predčí. Slovenský futbalový reprezentant Marek Čech, účastník MS v Juhoafrickej republike, patrí od soboty medzi ženáčov.

Dvadsaťsedemročný Trebišovčan povedal v košickom Dóme sv. Alžbety dlhoročnej priateľke a snúbenici Tatiane Čorbovej.

KOŠICE. S Táničkou sa poznali už osem rokov. A vzťah sa rozhodli spečatiť manželským sľubom. Svadobné prstene si nechali vyrobiť z bieleho zlata s troma výraznými diamantmi, vo vnútri mali vyryté svoje mená. Pred Dóm sv. Alžbety prišiel párik východniarov luxusnou limuzínou. Pred katedrálou bolo aj dosť zvedavcov. Marek sa v deň D venoval rodine, pozvaným hosťom, blízkym, kamarátom, no médiám len odkázal, že nebude poskytovať žiadny rozhovor, tento deň si chcel s vyvolenou užiť. Marekov otec však ochotne okomentoval dianie na svadbe. Po obrade sa hostia presunuli do hotela Yasmin, kde sa potom zabávali až do rána.

Medzi hosťami Hamšík aj Šebo

"Pozvaných bolo 150 hostí. Nakoniec ich prišlo 143. miesto mal pripravené aj tréner slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss s manželkou. Na poslednú chvíľu sa ospravedlnil," prezradil nám Stanislav Čech. Do metropoly východu kvôli svadbe merali cestu známe persóny. Medzi svadobnými hosťami nechýbal kapitán slovenskej reprezentácie Marek Hamšík s partnerkou, niekdajší spoluhráč Filip Šebo s Magdalénou Šebestovou, spoluhráč z anglického West Bromwichu Albion Roman Bednář či Čechov hráčsky agent Juraj Vengloš.

Portugalci ako tigre na parkete

"Početné zastúpenie mali hostia z Portugalska. Prišiel tretí najvyšší zástupca C Porto, ale aj Marekov portugalský bankár, či kaderník. Za tie tri roky čo tam pôsobil spoznal veľa priateľov. A Portugalci sa po polnoci pekne odviazali. Boli ako tigre na parkete. Celý patril im," povedal nám Marekov otec, podľa ktorého sa svadobčania bavili veľmi dobre. "Neviem do kedy trvala zábava, ale my sme končili ráno o štvrtej. Na štvrtú boli pristavené autobusy do Trebišova a do Víťaza," ozrejmil Stanislav Čech. Marekovi rodičia pochádzajú zo Šariša - z Víťaza, žijú však už tridsať rokov v Trebišove, Táňa je z Plechotíc od Trebišova. "Nie všetci však z hotela odchádzalli, Hamšík, či Šebo ostali spať priamo v Yasmine.

Drišľak prekvapením

Skladbe hostí bolo prispôsobené aj menu. Okrem klasického slovenského vraj pripravovali aj jedlá, na aké sú zvyknutí Portugalci. "Prekvapením bolo vystúpenie skupiny Drišľak. Bol to dar od Marekovho švagra. Drišľakovci prišli večer o jedenástej, na sebe mali dresy, v ktorých syn hrával v Bratislave, Sparte, Porte, Anlicku či v slovenskej reprezentácii. Ľudia sa váľali zo stoličiek, do rána do jednej ich bavila táto skupina," spokojný bol s "prekvapkom" pre mladomanželov Čech senior. "Pripravených bolo 100 fliaš kvalitného tvrdého alkoholu. Ale vypilo sa toho menej, ostalo ešte na hádam päť krstín. Väčšinu lákalo víno. Portugalci si dávajú portské, ale my sme mali v ponuku Tokaj. Nech ochutnajú z nášho regiónu."

Dva termíny svadby

S termínom svadby to "mladí" nemali jednoduché. Preto nebol len jeden. Na konci sezóny sa Marek ženiť nemohol, netušil, či West Bromwich nepôjde do play-off. Potom nasledovali povinnosti v národnom tíme, zelenú dostali majstrovstvá sveta. No a nevediac kedy sa šampionát pre náš tím skončí, rezervoval si hneď dva termíny - tretí a desiaty júl. "Pozvánky sme mali pripravené s dvoma termínmi. Vyšla nakoniec prvá alternatíva. Ak by sme postúpili cez Holandsko, tak by bola v hre druhá. Tretí termín rezervovaný nebol. Ale ak by sme hrali na majstrovstvách sveta o bronz alebo o finále, asi by nám to všetci hostia prepáčili. Nebol by to potom lacný špás, ale to by Marek zarobil ešte na ďalšie tri-štyri svadby," dodal jeho otec.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Marek Čech prestúpil v Košiciach medzi ženáčov