Haščák zhodil rukavice. Zľakol sa ho súper? Valábik: Ťažko sa na to pozerá

Vo štvrťfinále medzi Popradom a Detvou sa začína iskriť.
Vo štvrťfinále medzi Popradom a Detvou sa začína iskriť. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|4. apr 2021 o 23:29

Poprad má postupový mečbal.

DETVA/POPRAD. Takmer hodinu trvala prvá tretina štvrťfinále Tipos Extraligy medzi domácou Detvou a Popradom (1:2).

Dôvodom bola výmena rozbitého plexiskla v polovici úvodnej časti hry. Rozhodcovia poslali hráčov oboch tímov do šatní. Naspäť na ľad sa vrátili po vyše desiatich minútach.

Pauza prospela najmä hosťom. V záverečnej minúte sa presadili dvakrát v priebehu 22 sekúnd.

Najlepší strelec ligy Marcel Haščák najskôr využil presilovú hru o dvoch hráčov a po ňom Brandon Mashinter zariadil Popradu dvojgólové vedenie.

„V tomto zlomovom momente sa ukázala skúsenosť hráčov. Aj tento okamih nám pomohol k dôležitému víťazstvu,“ povedal pre RTVS v hodnotení stretnutia tréner Popradu Peter Mikula.

Marcel Haščák ukázal, že nie je len ofenzívnym lídrom tímu.
Marcel Haščák ukázal, že nie je len ofenzívnym lídrom tímu. (Autor: TASR)

Vzalo im to elán

Jediný gól domácich strelil v druhej tretine z presilovky útočník Tomáš Klíma. So slabou streleckou efektivitou nebol spokojný tréner Detvy Ernest Bokroš.

„V hre päť na päť sme Popradu vyrovnaným súperom. Poprad je lepší iba v presilových hrách. Len vďaka ním majú na konte tri víťazstvá,“ vravel Bokroš bezprostredne po zápase v televíznom rozhovore.

Dva rýchle góly do šatne v úvodnej tretine boli podľa skúseného kouča kľúčovým momentom stretnutia.

„Videl som na chlapcoch, že nám to vzalo elán. V kabíne sme si niečo povedali a mali sme dosť času na zvrat. Bohužiaľ sa nám ale strelecky nedarilo,“ doplnil.

Má schudnúť, aby neničil plexisklá

Dôležitou postavou stretnutia bol najproduktívnejší hráč súťaže Marcel Haščák. Práve po jeho náraze na mantinel v prvej tretine nevydržalo plexisklo.

„Chlapci mi v šatni povedali, že mám schudnúť, aby som už neničil plexisklá,“ pousmial sa Haščák.

Okrem jedného gólu pomáhal tímu aj v defenzívnej činnosti, ktorá nepatrí k jeho silným stránkam.

„Je ofenzívnym lídrom tímu, ale klobúk dole pred tým, čo predvádzal v obrane. Veľmi pozitívne ma prekvapil svojou bojovnosťou a tým ako sa obetoval pre mužstvo,“ vravel hokejový expert RTVS Boris Valábik.

V záverečných sekundách navyše Haščák zhodil rukavice a chcel sa pobiť s Viliamom Čachom. Ten na jeho výzvu k pästnému súboju nezareagoval.

„Tam, kde som hokejovo vyrastal, by to za niečo podobné dali súperi aj spoluhráči Čachovi vyžrať do konca kariéry. Hráč sa nemôže takýmto spôsobom zľaknúť súboja a nereagovať na to, že súper zhodil rukavice. Ťažko sa na to pozerá,“ uviedol Valábik.

Verí, že im slnko prinesie šťastie

Detva prehráva v sérii už 0:3 na zápasy a navyše prišla aj o svojho elitného útočníka. Ján Sýkora si privodil zranenie ruky a je otázne, či vo štvrtom dueli série nastúpi.

Ten je na programe v pondelok od 15.00 h a hráči sa tak budú musieť vyrovnať s nezvyčajným javom.

Štadión v Detve, ktorý bol postavený v roku 1978, je výnimočný svojou konštrukciou a najmä množstvom okien.

Práve cez ne môžu vo výnimočne skorý začiatok zápasu prenikať slnečné lúče, ktoré budú hráčov oslepovať.

„Kiežby vyšlo také slnko, ktoré by nám trochu pomohlo a priklonilo sa na našu stranu aj športové šťastie,“ pousmial sa Bokroš.

„Osobne som nikdy na takom štadióne nehral. Bolo by to zvláštne, keby som vyvážal puk spoza brány a zrazu by mi slnko zasvietilo do očí a preto by som ho stratil. Neviem si to predstaviť,“ uviedol Valábik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Haščák zhodil rukavice. Zľakol sa ho súper? Valábik: Ťažko sa na to pozerá