Tatran ide hrať o Prezidentský pohár

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Ján Leško|25. aug 2017 o 00:00

Prešovských hádzanárov čaká v sobotu semifinále s Plzňou.

PREŠOV. V Plzni sa začnú v sobotu zápolenia o Česko – Slovenský pohár v hádzanej mužov, o ktorý budú hrať majstri a vicemajstri oboch krajín – Prešov, Dukla Praha, Šaľa a Plzeň.

Víťazný tím získa Pohár prezidenta ČSH.

Nad Rábekom stále otáznik

Pre nášho majstra to bude zároveň ďalšia previerka pred septembrovou kvalifikáciou o postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.

Na nedávny turnaj do Bosny a Hercegoviny zo zdravotných dôvodov necestoval jeden z pilierov Tatrana Prešov Oliver Rábek. Doma ostal aj krídelník Ľuboš Šárpataky.

Priamo v dejisku turnaja postihla viacero hráčov slovenského šampióna brušná viróza. K tomu jeden z novicov, ľavoruká spojka Bruno Butorac, si doliečoval zranené koleno a do zápasového diania zasiahol až v závere podujatia.

Aj tieto fakty sa podpísali pod výkony Tatrana. Možnosti novoformovaného mužstva na sezónu 2017/2018 však v Doboji naznačil hlavne dobre odohraný zápas s ruským vicemajstrom St. Petersburg.

Pred cestou do Plzne na súboje o Prezidentský pohár chorvátsky tréner slovenského majstra Slavko Goluža povedal: „Po návrate z Doboja mali menšie zdravotné problémy obaja naši pivoti Len Vučko a Ante Babič. Tie však skoro pominuli a celé mužstvo kvalitne trénovalo. Do Plzne by sme mali ísť už v kompletnom zložení, teda aj s Rábekom. Či však do hry zasiahne, nad tým stále visí ešte otáznik.“

V sobotňajšom semifinále nastúpi Prešov proti Plzni. V nedeľu sa bude hrať najprv o tretie miesto a potom finále aj pred kamerami Českej televízie (o 17. hod.).

Druhý tím hral v Maďarsku

V akcii bol predvčerom aj druhý tím Tatrana Prešov, ktorý bude hrávať v nasledujúcej sezóne slovenskú Slovnaft Handball Extraligu. Za svojím súperom v príprave vycestoval do maďarského Ózdu.

OAM Ózdi KC – Tatran Prešov II 29:26 (14:15). Zostava góly hostí: Bryžnyk, Hugec – M. Šárpataky 4, A. Radčenko 2, Majirský 2, Vaňo, Rečičár 6, K. Radčenko 1, Kríž 3, Chovan, Kubík, Valenčín 1, Rešovský 6, P. Podracký, Pavlovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Tatran ide hrať o Prezidentský pohár