Llagosterová-Vivesová mala mať pozitívny dopingový nález

(Autor: FOTOLIA)
SITA|22. sep 2013 o 17:02

S poukázaním na nešpecifikované zdroje o tom referoval portál Tennis World.

NEW YORK. Španielska tenistka Nuria Llagosterová-Vivesová údajne mala pozitívny nález pri antidopingovej kontrole koncom júla počas turnaja WTA v kalifornskom Stanforde, vraj išlo o metamfetamín.

S poukázaním na nešpecifikované zdroje o tom referoval portál Tennis World, v takomto duchu sa vyjadrili viaceré médiá z Pyrenejského polostrova.

"Medzinárodná tenisová federácia nás v súvislosti s Nuriou Llagosterovou-Vivesovou o ničom neinformovala. ITF sa vždy vyjadruje k nejakému prehrešku voči antidopingovému programu len v prípade, že niekomu preukážu previnenie a vyšetrovanie sa už skončilo. Lekársky štáb v službách národnej federácie RFET, ktorý vedie Ángel Ruiz-Cotorro, rešpektuje takýto prístup," uvádza sa v stanovisku Kráľovskej španielskej tenisovej federácie.

Tridsaťtriročná Malorčanka Llagosterová-Vivesová v minulosti figurovala na 35. priečke vo svetovom rebríčku vo dvojhre, medzičasom je z nej deblová špecialistka.

Vo štvorhre bola aj na 5. mieste v renkingu, teraz jej patrí 27. pozícia. V roku 2009 triumfovala po boku krajanky Maríe José Martínezovej-Sánchezovej v debli na koncoročnom šampionáte v katarskej Dauhe.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Llagosterová-Vivesová mala mať pozitívny dopingový nález