Liverpool získa titul, myslí si Mourinho

SITA|25. jan 2009 o 15:06

Bývalý tréner anglického futbalového klubu FC Chelsea momentálne pôsobiaci v talianskom Interi Miláno José Mourinho si myslí, že FC Liverpool má všetky predpoklady pre to, aby po dlhých devätnástich rokoch čakania opäť získal titul šampióna.

LONDÝN. Naposledy sa "The Reds" tešili z titulu v sezóne 1989/90.

"Je veľmi zaujímavé sledovať výkony Liverpoolu v tejto sezóne," nechal sa počuť charizmatický portugalský kouč. "Majú všetko, aby uspeli v boji o ligový primát. Nechápem, ako je možné, že sa im to nepodarilo v priebehu ostatných štyroch sezón. Tréner Benítez je veľký profesionál, navyše sa môže spoľahnúť na fantastických hráčov a jedinečné publikum. V tohtoročnej edícii Premier League to má Liverpool rozbehnuté veľmi dobre, na rozdiel od predchádzajúcich sezón. V nich sa sústredil predovšetkým na úspech v Lige majstrov. Tento rok môžu byť úspešní na oboch frontoch, nesmú však zbytočne strácať body na vlastnom trávniku ako napríklad v ligových stretnutiach proti Hull City, West Ham United, či Stoke City," uzavrel svoju prognózu Mourinho.

Tím FC Liverpool, v ktorom účinkuje aj slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel, figuruje v najvyššej anglickej súťaži aktuálne na 2. mieste s rovnakým bodovým ziskom, ale horším skóre ako má líder Manchester United. V nedeľňajšom stretnutí 4. kola Anglického futbalového pohára FA Cupu nastúpia zverenci Rafaela Beníteza v mestskom derby proti Evertonu. Zápas má výkop o 17.00 h SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool získa titul, myslí si Mourinho