Liverpool chce nadviazať na výkon proti Manchestru

SITA|20. mar 2009 o 17:09

Šlágrom víkendového programu 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League bude nepochybne súboj na Anfield Road, kde FC Liverpool privíta Aston Villu.

LIVERPOOL. Šlágrom víkendového programu 30. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 bude nepochybne súboj na Anfield Road, kde FC Liverpool privíta Aston Villu. Domáci "The Reds" sú na tretej priečke len o skóre za FC Chelsea, s ktorým sa stretnú vo štvrťfinále Ligy majstrov 2008/09, a so štvorbodovou stratou na vedúci Manchester United. Ten má navyše jeden dohrávaný duel proti FC Portsmouth k dobru.

Liverpoolčania sú jednoznačným favoritom tohto súboja, a to z viacerých dôvodov. V poslednom ligovom zápase zdolali práve Manchester na jeho pôde vysoko 4:1, v Lige šampiónov vyradili v osemfinále slávny Real Madrid s výsledným skóre 5:0 a vedenie klubu v stredu predĺžilo zmluvu s obľúbeným trénerom Rafaelom Benítezom až do roku 2014. Navyše, 18-násobný anglický ligový šampión neprehral s Villanmi v predchádzajúcich 17 meraniach síl. Naopak, mužstvo trénera Martina O´Neilla nevyhralo v ostatných štyroch ligových dueloch a kleslo na 5. pozíciu za Arsenal Londýn.

"V nedeľu jednoducho musíme vyhrať. Aston Villa hrá ešte o Ligu majstrov, my sme sa po triumfe v Manchestri dostali späť do boja o titul. Určite to bude zaujímavý zápas. Hráme doma, čo nám velí zvíťaziť a ja len dúfam, že sa nám to aj podarí," povedal v piatok popoludní pre agentúru SITA slovenský reprezentant obliekajúci si dres FC Liverpool Martin Škrtel.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Liverpool chce nadviazať na výkon proti Manchestru