Lipany si pripísali prvé víťazstvo

Emil Jacko. Stal sa novým trénerom treťoligových Lipian.
Emil Jacko. Stal sa novým trénerom treťoligových Lipian. (Autor: jale)
Miroslav Sekerák|30. aug 2016 o 00:00

Futbalový klub ŠK Odeva Lipany hostil v 4. kole II. ligy Hanisku.

LIPANY. Pre zverencov trénera Emila Jacka to od začiatku duelu nevyzeralo vôbec dobre.

Domáci prehrávali 0:2, no napriek tomu sa im tento zápas podarilo otočiť aj vďaka trom gólom Popovca.

Úvod ako zo zlého sna. Aj takto by sa dal opísať vstup do zápasu z pohľadu Lipiančanov.

Už v 11. minúte sa po nádhernej strele z voleja presadil hosťujúci Pástor a poslal Hanisku do vedenia. Odeva sa nestihla z inkasovania ani spamätať a už vyberala loptu zo siete znova.

Po krídelnej akcii Santos naservíroval loptu pred bránu pre Pástora a ten už nemal problém dať svoj druhý gól. Domáci ostali zaskočení, ale postupne sa do zápasu vrátili a aj oni si začali vytvárať strelecké príležitosti.

V 45. minúte strelil kontaktný gól po rohovom kope Popovec a do kabín sa odchádzalo za stavu 1:2. Tak, ako hostitelia prvé dejstvo ukončili, tak začali aj druhý polčas.

Žolík sa presadil

Striedajúci Eliaš sa v 50. minúte presadil hlavou a vyrovnal stav stretnutia. Ani po tomto góle Lipiančania nestiahli nohu z plynu a naďalej sa tlačili do zakončenia.

Po priamom kope si lopta našla hlavu Popovca opäť a Lipany viedli 3:2. Zrazu sa misky váh obrátili a nahraté mal domáci tím. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale neúspešne.

Naopak, lipianski fanúšikovia sa mohli radovať ešte raz. V 86. minúte skompletizoval svoj hetrik Popovec, ktorý zabezpečil Lipanom prvý trojbodový zisk v aktuálnej sezóne.

Hlasy trénerov

Emil Jacko, Lipany: „Som vďačný za tri body, lebo chlapci sa na ne nadreli. Hlavne to bolo o morálnych vlastnostiach, pretože sme museli doma zvrátiť nepriaznivý stav 0:2. To, že sa nám to podarilo, svedčí o veľkej sile, o partii, ktorá sa cez polčas zomkla. Pomohol nám gól do šatne. Samozrejme, tak ako nám vyšiel záver prvého polčasu, takisto sme mali výborný úvod druhého dejstva. Po piatich minútach sme vyrovnali. Vtedy som na chlapcoch videl, že dostali silu do nôh a navyše zapracovalo naše srdiečko. Tri body nás veľmi tešia, pretože to nebol ľahký zápas. Súper mal tiež svoju kvalitu. Pomohlo nám aj striedanie Eliaša za Juska. Ten sa odvďačil výkonom a tiež bol i v dôležitých momentoch. Okrem gólu trafil brvno, vystrihol krásne nožničky. Jednoducho, on to má v nohe. Verím, že sa postupne prepracuje do základnej zostavy a bude za nás dávať góly. Čo sa týka Popovca, ten mi dnes všetko vrátil. Trpezlivo čakal na svoju šancu. Mal zdravotné problémy v príprave, preto nenabehol na úvodné zápasy hneď zo začiatku. Za dnešok ďakujem nielen jemu, ale aj ostatným chlapcom. Na ihrisku dodržali všetko, čo sme si povedali. Súhlasím aj s kolegom, tie štandardné situácie nám dnes na počudovanie išli. Rozhodli zápas a sme radi. Hráči si konečne užijú tri body a už sa pripravujeme na ďalší zápas.“

Roman Berta, Haniska: „Do duelu sme vstúpili lepšie ako domáci. V úvodných dvadsiatich minútach sme dali dva góly. Prišli sme tu s tým zámerom, že budeme prechádzať do rýchlych protiútokov. Máme na to typy hráčov, ktorí by sa mali v tejto hre presadzovať. V závere polčasu sme potom dostali zbytočný gól do šatne. V kabíne sme si vysvetlili, čo chceme v druhom dejstve hrať. Žiaľ, zo štandardných situácií sme inkasovali ďalšie dva zásahy. Poslednýkrát sme vyťahovali loptu z brány po centrovanej lopte, pri ktorej urobil chybu náš brankár. Mrzia zbytočné góly zo štandardiek.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 27/2016, v predaji od 30. 8. do 5. 9.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lipany si pripísali prvé víťazstvo