Lintner žiariac na farme si je vedomý svojej hodnoty a ponúka sa jazdcom

TASR|23. jan 2003 o 10:38

Hartford 23. januára (TASR) - Slovenský obranca Richard Lintner si opäť pýta pozvánku do tímu NHL New York Rangers. Zlatý medailista z vlaňajších MS ...

Hartford 23. januára (TASR) - Slovenský obranca Richard Lintner si opäť pýta pozvánku do tímu NHL New York Rangers. Zlatý medailista z vlaňajších MS sa v uplynulých zápasoch stal ústrednou postavou farmárskeho tímu jazdcov Hartford Wolf Pack, kde zaznamenal už 16 bodov v dvadsiatich dueloch za päť gólov a jedenásť asistencií.

"Som ofenzívny obranca, preto je mojou úlohou aj získavať body. Snažím sa plniť moje úlohy v tíme a momentálne sa mi to darí. Na začiatku sezóny ma trápili zranenia a bol som z toho trochu nervózny, teraz hrám oveľa uvoľnenejšie. Chcem sa opäť dostať do prvého tímu a ukázať, že na NHL mám," povedal najlepší obranca svetového šampionátu v Göteborgu. V Hartforde dostáva Lintner na ľade dostatok času, hráva v prvej obrannej formácii a chodí aj na presilovky. Minulý týždeň zaznamenal v zápase proti Springfieldu rekordných 10 striel na bránku súpera, cez víkend strelil v dvoch zápasoch dva góly.

Slovenský reprezentant má v tejto sezóne na konte zatiaľ iba deväť zápasov za NY Rangers s jedným gólovým zápisom. Predtým odohral v NHL 83 stretnutí v drese Nashville Predators, v predchádzajúcej sezóne pôsobil v Európe.

mp ph

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov