Lintner chce dať extralige novú dušu

Nový šéf Pro-hokeja Richard Lintner.
Nový šéf Pro-hokeja Richard Lintner. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|7. aug 2015 o 22:13

Majster sveta z Göteborgu 2002 sa stal novým šéfom najvyššej domácej súťaže, dodnes však neuznáva výsledky volieb SZĽH z kongresu podľa starého systému, kde zvolili jeho protikandidáta Igora Nemečka. Je zrejmé, že v novej funkcii bude musieť spolupracovať

BRATISLAVA. Stagnujúca slovenská hokejová extraliga dostala novú nádej na oživenie. Ponuku viesť spoločnosť Pro-Hokej, ktorá riadi najvyššiu domácu súťaž, prijal neúspešný kandidát z júnového kongresu SZĽH Richard Lintner. Má s ňou veľké plány.

„Som nadšený a presvedčený, že som urobil správne rozhodnutie a že obrovský potenciál extraligy spoločnými silami naplníme a čoskoro budeme zberať prvú úrodu tejto práce,“ vyhlásil 37-ročný Trenčan.

Pro-Hokej je autonómny

Majster sveta z Göteborgu 2002 dodnes neuznáva výsledky volieb SZĽH z kongresu podľa starého systému, kde zvolili jeho protikandidáta Igora Nemečka, a považuje ich za neférové.

Je zrejmé, že v novej funkcii bude musieť spolupracovať aj s prezidentom zväzu.

„Na mojom postoji k výsledkom volieb sa nič nemení,“ vravel Lintner.

„Významnú úlohu pri mojom rozhodovaní zohral fakt, že spoločnosť Pro-Hokej ešte v apríli podpísala so zväzom trojročnú zmluvu, ktorá jej dáva významnú mieru nezávislosti. To považujem za veľmi dôležitý bod.“

Lintner sa neobáva, že medzi Pro-Hokejom a zväzom by malo prichádzať ku konfliktom.

„Som pripravený na nevyhnutnú komunikáciu v rámci podpísanej zmluvy, v ktorej je jasná významná autonómia,“ doplnil.

Lintner nahradí

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Lintner chce dať extralige novú dušu