Líder zdolal Spišiakov trojkovými pokusmi

Väčší dôraz v obrane. Spišiaci s Komárnom odohrali dobrý zápas, ale v obrane mali veľké diery.
Väčší dôraz v obrane. Spišiaci s Komárnom odohrali dobrý zápas, ale v obrane mali veľké diery. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|17. okt 2014 o 00:00

Komárno nastrieľalo stopäť bodov.



SP. NOVÁ VES. Po dvoch víťazstvách nad Nitrou a Karlovkou Bratislava hostili v mužskej basketbalovej extralige Spišiaci suverénne Komárno.

Mali svoju kvalitu

Líder tabuľky ešte v doterajšom priebehu neokúsil trpkosť prehry. Svoju kvalitu ukázal aj na spišskonovoveskej palubovke.

„Prišiel k nám líder a svoje kvality aj potvrdil. Pre nás to bol veľmi ťažký zápas. Viac sme mali defenzívne brániť. Držali sme náskok na jedenásť – dvanásť bodov, ale potom nám ušli a bolo rozhodnuté. Súper kvalít Komárna už nemal problém udržať takýto stav do konca,“ povedal po výsledku 76:105 hráč BK 04 AC LB SP. Nová Ves Matej Hrabčák.

Sedemnásť trojok

Lídrovi extraligovej tabuľky sa mimoriadne darilo z trojkového oblúka. Sedemnásť trojok hovorí za všetko. Omladení Spišiaci opäť herne nesklamali, ale hostia ich zničili presnou streľbou.

„Ináč sme to chceli hrať v úvode. Súperovi sme otvorili veľa priestoru na streľbu trojok. To v podstate rozhodlo. Nevykrývali sme pozície v obrane. Komárno má skúsené mužstvo, no to nás neospravedlňuje. Hostia ukázali, že nie náhodou sú lídrom extraligy. Pokračovať v práci musíme ďalej, hlavne na obrane. Takmer všetci mladíci sa v závere dostali na ihrisko, no hlavne dúfam, že sa vrátia skúsení hráči. Lebo ich skúsenosti v takýchto zápasoch ako s Komárnom chýbajú, resp. sú veľmi potrebné,“ uviedol tréner Spišiakov Ivan Kurilla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Líder zdolal Spišiakov trojkovými pokusmi