Líder z Plavnice vyhral “iba“ 2:0, bez gólu je už 1260 minút

Prvý s posledným. Plavničania súperovi z Veľkého Šariša strelili dva góly.
Prvý s posledným. Plavničania súperovi z Veľkého Šariša strelili dva góly. (Autor: rin)
Peter Rindoš|23. okt 2012 o 00:00

Súboj medzi Plavnicou a Veľkým Šarišom nepriniesol gólové hody v prospech domáceho tímu.

Suverénny líder tabuľky piatej ligy skupiny Sever však napriek tomu zvíťazil a rezultát 2:0 znamená, že bez inkasovaného gólu je už dlhých 1260 minút.

PLAVNICA. Domáci svojho súpera prevýšili v kvalite, strelu do priestoru brány Veľkého Šariša však zaznamenali až okolo 20. minúty. Dovtedy však predviedli niekoľko pekných akcií.

Posledný tím tabuľky nepôsobil v Plavnici ako odovzdané mužstvo. Jeho hráči poctivo bránili, miestami sa dostávali na súperovu polovicu, kde sa snažili o zakončenie.

Faktom je, že Plavnica tentoraz nezahrala podľa predstáv niektorých fanúšikov. Herná istota jej však nechýbala. Prvý gól strelil ešte do polčasu záložník Peter Chovanec.

„Z našej strany to bol možno trochu šťastný gól, ale podarilo sa. Súper je síce posledný, ale dobre sa pohyboval a bránil. Ťažšie sme sa presadzovali,“ povedal odchovanec Plavnice.

Podľa neho, v súboji to veľmi nevyzeralo, aby hral prvý proti poslednému. „V tejto súťaži však majú všetky tímy svoju kvalitu,“ poznamenal.

K najlepším patril domáci odchovanec Krajger

K najlepším hráčom v nedeľňajšom zápase patril František Krajger. Mladý krajný obranca Plavničanov bol spoľahlivý nielen v defenzíve, ale snažil sa zakladať aj niekoľko ofenzívnych akcií.

„Hralo sa mi dobre. Som rád, že som dostal opäť šancu v základnej zostave. Pri toľkých kvalitných hráčoch môžem iba napredovať,“ skonštatoval ďalší domáci odchovanec.

Aj podľa neho bol súboj proti poslednému Veľkému Šarišu ťažký. „Nedovolili nám poľaviť, jednoduché to nebolo,“ skonštatoval perspektívny obranca.

V budúcom kole cestujú Plavničania k súperovi do Kračúnoviec. Aj tentoraz chystajú výpravu s dvoma fanúšikovskými autobusmi. V tabuľke majú momentálne náskok pred druhým Kľušovom a tretími Kendicami zhodne 11 bodov.

ico

Fakty

Plavnica – Veľký Šariš 2:0 (1:0)

Góly: Chovanec, Dlugoš. Zostava FK Družstevník: Beňo – Kuľanda, Pavlišin Ján, Krajger, Fröhlich, Vandžura, Janič, Hricko, Chovanec, Mariančík, Hutník. Striedali Dlugoš, Nagy.

rin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Líder z Plavnice vyhral “iba“ 2:0, bez gólu je už 1260 minút