Líder s rezervou Moldavy pri streleckej chuti

Sportnet|5. okt 2010 o 00:00

Len jeden bod sa podarilo získať v 11. kole najvyššej regionálnej futbalovej súťaži hosťujúcim celkom. V šarišskom derby sa o to postaral Sabinov, ktorý si po remíze 3:3 odviezol cenný bod z Veľkého Šariša. V zostávajúcich dueloch dominovali už hostitelia

.

KOŠICE. Domáce prostredie využila vedúca dvojica treťoligového peletónu a jej hráči boli pri streleckej chuti. Svojim súperom nasúkali zhodne po štyri góly. Košická Lokomotíva už do prestávky viedla rozdielom triedy, keď hráči Svidníka im svojimi naivnými chybami ponúkli doslova na podnose tri góly. Nečudo, že tréner Pavel Piršč priznal, že prvopolčasový výkon bol vhodný na uterák. V druhom už celok spod Dukly zabral, no svoje na hre hostiteľov urobil aj štvrtý gól v sieti súpera. Poľavili a nechali priestor aj súperovi, ktorý dokázal nepriaznivý stav aspoň skorigovať. Štyri góly v sieti súpera videli aj diváci v Rešici, kde má svoj domáci stánok rezerva Moldavy. Tá si bez problémov poradila s Giraltovcami, ktoré v druhom dejstve dokázali streliť dva góly. Okrem spomínanej dvojice sa z víťazstva tešili aj ďalšie tri celky tabuľky - tretia Snina, štvrtá Barca i piate V. Opátske.

Úspešné série pokračujú

Zaujímavý je pohľad do štatistík, ktoré prezrádzajú, že jedenásť stretnutí neprehral líder Lokomotíva Košice, desať zápasov v rade neprehrala Snina a osem duelov Barca. V uplynulom kole sa skončila deväťzápasová séria bez prehry Moldavy B, ktorá však nedeľňajším víťazstvom iste vykročila v ústrety ďalšej. Cenný bod si priviezol aj šiesty celok tabuľky Sabinov. Na prvých šiestich priečkach treťoligového peletónu nedošlo k žiadnym posunom, len jednotlivé mužstvá si pripísali po tri a jeden bod do tabuľky. Z jej druhej polovice v nedeľňajšom kole sa bodovo presadilo Spišské Podhradie, ktoré po dvoch prehrách potrebovalo body ako soľ. Domáce prostredie využil aj Nižný Hrušov, ktorý zdolal hladko Vysoké Tatry. Posledný Stropkov prehral s Vyšným Opátskym a bola to pre Teslu už ôsma prehra v sezóne. O jednu menej má nováčik zo Svitu, ktorý v posledných piatich kolách vyhral iba raz, čím si veľmi nevylepšil bilanciu. Napriek tomu svojou hrou a výsledkami sa zaradil medzi ostrieľaných treťoligistov okupujúcich stred tabuľky. Zrejme entuziazmus z postupu sa pomaličky vytráca a Svit začína platiť nováčikovskú daň, keď viacero gólov inkasoval v posledných minútach. Aj v Snine inkasoval druhý gól tri minúty pred koncom zápasu. Záverečné štyri kolá sľubujú zaujímavý súboj o pomyselnú jesennú korunu pre najlepší celok. V hre je dosť bodov a pri zaváhaní Lokomotívy či Moldavy B môže z druhej vlny zaútočiť Snina, ktorá bez veľkého rozruchu zbiera jeden bod za druhým. Jedinú prehru si pripísala v prvom kole, no tri remízy jej z bodového konta ukrojili viac ako súperom pred nimi v tabuľke.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Líder s rezervou Moldavy pri streleckej chuti