„Levi“ opäť pykali za vylúčenia

Vyrovnané na 1:1. Radosť „levov“ po góle Nagya.
Vyrovnané na 1:1. Radosť „levov“ po góle Nagya. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|24. okt 2011 o 00:00

Až štyri góly inkasovali počas vlastného oslabenia hokejisti Lev Poprad v piatkovom domácom súboji s Dinamom Riga. To bola hlavná príčina ich prehry s nepríjemným lotyšským súperom 3:5.



POPRAD. Veľmi nešťastným bol tento súboj pre domáceho útočníka Václava Nedorosta, ktorý v ňom v závere prvej tretiny prišiel o päť zubov. Napriek tomu hrdinsky dohral zápas s plexisklom na celej tvári až do konca.
Žiaľ, po stretnutí veľa dôvodov so spoluhráčmi na úsmev nemal, keďže tri body si do tabuľky pripísali Rižania. „Nehrali sme v tomto zápase svoju hru. V oslabeniach dostávame strašne veľa gólov, nehráme v nich dobre. Na to sa musíme zamerať a zlepšiť to,“ povedal po dueli s Dinamom Riga domáci útočník Juraj Mikúš, ktorý svoje gólové konto obohatil o dva presné zásahy. „Levi“ sa už výrazne približovali k čiare play-off, no tá sa im teraz znovu o čosi vzdialila. „Sú to stratené body, no verím, že nám to pomôže. Hokej je nevyspytateľný a možno sme potrebovali dostať takúto facku,“ poznamenal J. Mikúš.

Dubova nešťastná trinástka

Veľmi smutný bol po stretnutí popradský brankár Tomáš Duba. Za stavu 3:3 totiž inkasoval lacný gól, ktorý si za klobúk určite nedá. „Bol to pre mňa trinásty zápas v KHL a treba povedať, že mi nevyšiel. Je to strašná škoda, lebo to bol pre nás veľmi dôležitý súboj. Za stavu 3:3 som dostal hlúpy gól na prednú žŕdku, žiaľ, už to späť nevrátim,“ sebakriticky uviedol T. Duba a pokračoval: „Súper mal výborné presilovky, no my sme to v nich nezahrali dobre, keď tam bol vždy nejaký voľný hráč. Bol to z našej strany nešťastný zápas. Prakticky stále sme v ňom iba doťahovali a keď sa nám podarilo vyrovnať, vybral som si slabšiu chvíľku. Mrzí nás, že sme doma nenadviazali na predchádzajúce dobré výkony zvonku. Už sme boli blízko k čiare play-off, no tá sa nám znovu vzdialila. Súťaž je však dlhá, takže musíme dať hlavy hore,“ zdôraznil T. Duba.

Nešli im nohy

Útočník Ladislav Nagy strelil už piaty gól v treťom zápase po svojom návrate do zostavy „levov“. Niekoľkokrát však sedel aj na trestnej lavici, čím svojmu mužstvu určite nepomohol. „Nebolo to ono, nešli nám nohy. Opäť sme doplatili na zbytočné vylúčenia. Budú nás rezať, my však musíme hrať, viac korčuľovať. V hre piatich proti piatim sme každému vyrovnaným súperom. Zápasy si prehrávame v oslabeniach,“ naznačil L. Nagy.

Fakty

HC Lev Poprad - Dinamo Riga 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Góly: 20. Nagy, 23. J. Mikúš (Špirko, Hunkes), 53. J. Mikúš (Mezei, Netík) - 14. Warg (Galvinš), 25. Sprukts (Karsums, Galvinš), 33. Karsums (Galvinš, Sprukts), 56. Galvinš (Sprukts, M. Redlihs), 60. Karsums (M. Redlihs)

Vylúčenia: 6:5 na 2 min. navyše Niživijs (Riga) 10 min za napadnutie, presilovky: 1:4, oslabenia: 0:0, rozhodovali: S. Semenov, R. Gofman - V. Birin, A. Medvedev, 4395 divákov. HC Lev: Duba - Pilař, Mezei, Hunkes, Sigalet, Lewis, Klouček, Jank - Bartečko, V. Nedorost, Nagy - Špirko, J. Mikúš, Netík - Rudolf Huna, Kristek, Chabada - Da Silva, Lundberg, Fabricius. Dinamo: Holt - K. Redlihs, Galvinš, J. Redlihs, Ozolinš, Rekis, Sotnieks, Štals - M. Redlihs, Sprukts, Karsums - Cipulis, Warg, Lundmark - Meija, Šindel, Niživijs - Ankipans, Lucenius, Podzinš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Levi“ opäť pykali za vylúčenia