Leipheimer aj Meňšov ukončili kariéru

Levi Leipheimer (vpravo) a Lance Armstrong
Levi Leipheimer (vpravo) a Lance Armstrong (Autor: TASR/AP)
TASR|20. máj 2013 o 15:52

Leipheimera v októbri munulého roka prepustila stajňa Omega Pharma-Quick Step, keď sa priznal k dopingovej minulosti.

SANTA ROSA. Americký cyklista Levi Leipheimer sa vo veku 39 rokov rozhodol ukončiť aktívnu kariéru.

Informoval o tom v rozhovore pre periodikum The Press Democrat s odôvodonením, že si po vypršaní šesťmesačného dištancu za doping márne hľadal miesto v niektorom z profesionálnych tímov.

Leipheimera v októbri munulého roka prepustila stajňa Omega Pharma-Quick Step, keď sa priznal k dopingovej minulosti v súvislosti s vyšetrovaním jeho krajana Lancea Armstronga.

Leipheimer päť rokov pôsobil s Amrstrongom v jednom tíme a vypovedal, že bol súčasťou sofistikovaného systému užívania nedovolených podporných prostriedkov.

Skončil aj Meňšov

Kariéru ukončil aj ruský cyklista a bývalý víťaz pretekov Giro d'Italia a Vuelta Denis Meňšov vo veku 35 rokov aktívnu kariéru, informovala agentúra Reuters.

Meňšov, ktorého označujú za najlepšieho ruského etapového cyklistu v uplynulej dekáde, vyhral Okolo Španielska v rokoch 2005 a 2007, v sezóne 2009 sa tešil z triumfu na Gire. Tohtoročné prestížne preteky v Taliansku vynechal pre zranenie kolena.

"Víťazstvo na Gire bolo vrcholom mojej kariéry," povedal jazdec tímu Kaťuša. "Tento rok som sa nemohol zúčastniť na Gire pre zranenie. Giro bolo pre mňa hlavným cieľom v tejto sezóne a ja som pochopil, že prišiel môj čas ukončiť kariéru."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Leipheimer aj Meňšov ukončili kariéru