Dúbravka a jednotka? To by musela fazóna jeho rivala riadne padnúť, tvrdí expert

Slovenský brankár Newcastle  United Martin Dúbravka.
Slovenský brankár Newcastle United Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|3. nov 2023 o 19:00

Prečo je Dúbravka v Newcastle iba dvojka?

Martin Dúbravka sa prvýkrát v tejto sezóne objavil v bráne Newcastle United. Jeho tím v strede týždňa vyhral na pôde slávneho Manchestru United rozdielom triedy 3:0 a postúpil do štvrťfinále anglického Ligového pohára. 

„Dúbravka odohral solídny zápas a predviedol niekoľko dôležitých zákrokov,“ tvrdí LEE RYDER. Anglický novinár sa špecializuje na futbalový klub Newcastle United už od roku 2005. Je šéfredaktor denníka Chronicle, ktorý iba Twitteri sleduje takmer 160-tisíc ľudí. 

V najlepšej súťaži sveta nemali slovenskí brankári miesto. Až Dúbravka to zmenil. V Premier League odchytal 117 zápasov. Písali o ňom aj to, že je hviezda anglickej šou. Takmer päť sezón bol jednotkou, ale dnes je všetko inak.

Kým v reprezentácii žiari, v Newcastle United je iba náhradníkom. V tejto sezóne odohral Newcastle vo všetkých súťažiach pätnásť zápasov, ale iba v jednom nechytal Nick Pope, súčasná jednotka. Ryder opísal pozíciu Dúbravku na klubovej scéne.

Martin Dúbravka chytal po dlhej dobe a proti Manchester United. Aký dojem urobil? 

Dúbravka odohral solídny zápas a udržal Manchester United na uzde vďaka dobrému prehľadu vo svojom poli, predviedol niekoľko dôležitých zákrokov v kľúčovom momente. Dokázal, že keď je to potrebné, dokáže byť vhodnou náhradnou a urobiť svoju prácu.

Aj toto sa dozviete v článku

  • V čom je Nick Pope lepší ako Martin Dúbravka
  • Prečo prišiel Dúbravka o miesto v zostave?
  • Nakoľko môže pomôcť Dúbravkovi reprezentácia?


Akú známku by od vás Dúbravka dostal?

Asi by som mu dal A - čko, pretože je ťažké naskočiť do brány Newcastle po takej dlhej prestávke a tobôž udržať si čisté konto v aréne Old Trafford. 

Aké boli reakcie médií, trénera na Dúbravkov výkon?

Ak mám byť úprimný, Dúbravkovo vystúpenie nebolo pre mnohé médiá v ten večer veľkou udalosťou, pretože mnohí redaktori sa zamerali na zlyhanie Manchestru United. Viac ich zaujali iné individuality. Niekoľko hráčov Newcastle predviedlo vynikajúci výkon, ako napríklad Lewis Hall a Tino Livramento. 

Nakoľko má Dúbravka reálnu šancu, aby bol on opäť jednotkou? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dúbravka a jednotka? To by musela fazóna jeho rivala riadne padnúť, tvrdí expert