Lazúr: Potiahli sme za jeden koniec povrazu

Sportnet|26. sep 2012 o 00:00

Futbalisti MFK Vranov čakali na prvé víťazstvo sedem kôl. Najväčší podiel na výhre v Humennom mal Roman Lazúr, ktorý prvý gól dal a druhý pripravil.



VRANOV. Derby v Humennom malo dať odpoveď, ako sa hráči MFK Vranov postavia k signálom, ktoré sa v priebehu týždňa dotkli kabíny. Ich reakcia je jasná – víťazstvo 0:2.

Za ziskom prvých troch bodov nasmeroval mužstvo Roman Lazúr. Okrem toho, že hral s evidentnou chuťou, spájala sa s ním drvivá väčšina nebezpečných akcií hostí.

Najskôr nabil v úvode do tutovky T. Molekovi, aby si v závere polčasu úlohy vymenili. S prehľadom hrajúci M. Paluba vyhral súboj pred vlastným pokutovým územím s M. Bačíkom, na čo dôrazom nadviazal aj útočník MFK a pre jedného z najskúsenejších hráčov Vranova nebolo problémom zakončiť samostatný nájazd rutinérskym spôsobom.

„Molek zabojoval v strede ihriska v súboji, v ktorom napálil loptu do domáceho súpera. Tá sa od neho odrazila ku mne a z polovice som už postupoval sám na bránu. Pri zakončení som sa nesnažil veľmi špekulovať, iba som poslal loptu popri vybiehajúcom brankárovi do stredu brány, z čoho bol nakoniec gól, za ktorý som vďačný, lebo nás naštartoval za troma bodmi,“ komentoval prvý gólový moment R. Lazúr.

Piatkový tréning

Vranovčania nastupovali na trávnik Humenného v pozícii posledného tímu tabuľky a keďže lepšie na tom neboli ani domáci, pre obidvoch súperov to bol „šesťbodový“ zápas.

Jeho priebeh zvládli k väčšej spokojnosti hostia, ktorí sa presadili nielen koncentrovanejším výkonom, ale aj väčším pokojom a trpezlivosťou.

„V piatok sme si povedali, čo chceme hrať a hoci sa po jednom tréningu nedá dodržať všetko, vo väčšine prípadov sa nám trénerove pokyny darilo plniť. Nakoniec z nášho herného prejavu rezultovali aj ďalšie šance, ktoré sme si vypracovali po rýchlych kontrách. Pri pohľade na priebeh som rád za druhý gól, lebo kým nás posunul vyššie, súpera dostal do ešte zložitejšej situácie,“ hodnotil stretnutie R. Lazúr.

Keďže tabuľkové postavenie Vranova nebolo (a stále ešte nie je) lichotivé, podľa R. Lazúra je dôležité, že sa mužstvo zomklo a výsledkovým okolnostiam nedovolilo, aby ho zvnútra rozložili.

„Ako hráč som sa už v podobnej situácii ocitol. Za tohto stavu sú iba dve možnosti... Buď sa mužstvo rozdrobí a každý pôjde na ihrisku, či mimo neho individuálnou cestou, alebo potom je druhá alternatíva, ktorou sme sa vydali my, a to, že sa kolektív zomkne a potiahne za spoločný koniec povrazu, čo nám dnes vynieslo prvé víťazstvo,“ konštatoval R. Lazúr.

Oholená brada

Ako reakcia na sériu bez víťazstva padol v kabíne Vranova návrh neholiť si tvár. Jedným z tých, kto tento rituál dodržal, bol aj aktuálne s dvoma gólmi najlepší strelec MFK.

„V kabíne sme sa na túto tému podpichovali, no verím, že dnes sa už oholím,“ smial sa po stretnutí v Humennom R. Lazúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lazúr: Potiahli sme za jeden koniec povrazu