Laurinc podpísal ročný kontrakt s Českými Budějovicami

SITA|23. sep 2008 o 09:58

RUŽOMBEROK 23. septembra (SITA) - Slovenský futbalový obranca Martin Laurinc odchádza z MFK Ružomberok do českého prvoligového klubu SK Dynamo České Budějovice, s ktorým v pondelok popoludní podpísal ...

RUŽOMBEROK 23. septembra (SITA) - Slovenský futbalový obranca Martin Laurinc odchádza z MFK Ružomberok do českého prvoligového klubu SK Dynamo České Budějovice, s ktorým v pondelok popoludní podpísal ročný kontrakt. Tridsaťročný skúsený bek (nar. 4. 1. 1978) absolvoval so svojimi novými spoluhráčmi v pondelok už aj prvý tréning. "Aj keď sú Budějovice momentálne posledné (po siedmich kolách majú na konte 4 body, pozn. SITA), majú určite svoju kvalitu. Česká liga ma tiež veľmi láka," povedal pre oficiálnu internetovú stránku www.skcb.cz odchovanec banskobystrického futbalu.

Podľa Martina Laurinca prebehol jeho prechod za rieku Moravu veľmi rýchlo. "Minulý štvrtok som po prvý raz hovoril s trénerom Tobiášom a teraz som už v Českých Budějoviciach a mám podpísanú zmluvu," povedal bývalý hráč Banskej Bystrice, Žiliny a v súčasnosti aj Ružomberka. Aj keď v Corgoň lige, v ktorej má na svojom konte bilanciu 278 zápasov a 16 gólov, sa dvakrát tešil zo zisku majstrovského titulu (v drese Žiliny aj Ružomberka), na juhu Čiech ho čaká úplne iná úloha. "Od začiatku som vedel, že Budějovice sú na poslednom mieste tabuľky a mojou úlohou bude pomôcť tímu zachrániť prvú ligu. V Ružomberku som pôsobil už viac ako päť rokov. Počas tohto obdobia som získal veľmi cenné double a nosil som tiež kapitánsku pásku. Potom však prišlo zranenie a veľmi ťažko som sa dostával späť do zostavy. Nedostával som toľko príležitostí a bol som nespokojný. Aj preto som uvítal, že môžem prestúpiť do českej ligy," skonštatoval Martin Laurinc, ktorý je schopný nastúpiť na všetkých postoch v defenzíve.


Nachádzate sa tu:
Domov