Lajčáková láme rekordy

Richard Hudeček|23. jún 2016 o 00:00

Čo štart, to nový osobný rekord.

SVIT. Takto by sa dali charakterizovať vystúpenia 20-ročnej atlétky Stanislavy Lajčákovej zo Svitu.

Odchovankyňa mládežníckeho atletického trénera Ladislava Potočného, v súčasnosti študujúca fyzioterapiu na vysokej škole v Banskej Bystrici a trénujúca pod vedením nového kouča Michala Škvarku, pridala ďalšie dva osobné rekordy v Šamoríne na druhom kole atletickej ligy.

Po jej víťaznom behu na 
100 m prekážok sa na výsledkovej tabuli rozsvietil čas 
13,79 s. Využila ideálnu podporu vetra 1,9 m/s, čo je ešte pod povolenou hranicou.

Zaradila sa tým na druhé miesto slovenských historických tabuliek a opäť splnila limit na majstrovstvá Európy do 23 rokov.

Ďalší skvelý osobný rekord pridala v skoku do diaľky – 618 cm. Opäť limit na vyššie spomenutý šampionát. Na strieborný stupeň víťazov sa postavila medzi slovenské reprezentantky, dvojičky Velďákové.

Po skončení súťaží sme sa so Stankou skontaktovali.

Je to úžasné, čo predvádzaš na atletických súťažiach. Zázraky sa dejú. Alebo to nie je zázrak?

„Áno, je až neskutočné, v akom rozsahu ma tento rok zastihla forma. Či je to však zázrak? Mám za sebou tvrdú tréningovú prípravu. Vedela som, že ak ostanem zdravá, bude to dobrá sezóna, môžem dosiahnuť pekné výkony. Aj keď pravda je, že až takto rozprávkovo som si ju nepredstavovala. Skôr by som ale povedala, že mi konečne zdravie dovolilo ukázať, čo sa vo mne skrýva. „Prechodná sezóna“ zatiaľ vychádza na jednotku. Splnený limit na majstrovstvá Európy do 23 rokov v troch disciplínach (sedemboj pred mesiacom v Česku, prekážky niekoľkokrát, skok do diaľky). Som viac ako spokojná. Sezóna sa však ešte nekončí. Uvidíme, čo nám ešte prinesie. Verím, že ako hviezdne začala, tak aj skončí. A k tej jednotke pridám aj hviezdičku.“

Z výsledkov: Beh na 100 m prekážok: 1. Stanislava Lajčáková (Sviťanka v drese VŠC Dukla B. Bystrica) – 13,79 sek., skok do diaľky: 1. Jana Velďáková – 658 cm, 2. Stanislava Lajčáková – 618 cm, 3. Dana Velďáková – 609 cm (všetky VŠC Dukla B. Bystrica).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lajčáková láme rekordy