Lipsko mohlo získať Mbappého, problémom bola výmena trénera

Športový riaditeľ Lipska Ralf Rangnick tvrdí, že mohli získať francúzsku hviezdu predtým, než bola známa.
Športový riaditeľ Lipska Ralf Rangnick tvrdí, že mohli získať francúzsku hviezdu predtým, než bola známa. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. okt 2017 o 15:14

Nakoniec hráč zostal v Monaku, kde v prvom tíme debutoval koncom roka 2015.

LIPSKO. Športový riaditeľ futbalového klubu RB Lipsko Ralf Rangnick povedal, že klub takmer angažoval francúzsku superhviezdu Kyliana Mbappého, keď mal 16 rokov a bol ešte pomerne neznámy hráč.

Pre nemecký denník Bild sa Rangnick vyjadril takto: "Takmer sme ho podpísali. Naším problémom bolo, že sme sa rozlúčili s trénerom Alexandrom Zornigerom. V tom čase sme nevedeli, kto bude naším koučom a ako budú veci pokračovať."

"Mbappého otec mi povedal, že ak budem trénerom ja, okamžite mi zverí chlapca. Vtedy - vo februári roku 2015 - som ho však o tom nemohol uistiť," vravel Rangnick, ktorý prevzal trénerskú funkciu v klube 29. mája 2015.

Nakoniec hráč zostal v Monaku, kde v prvom tíme debutoval koncom roka 2015. Dnes je druhým najdrahším hráčom sveta po tom, ako z AS Monako prišiel v lete tohto roku do Paríža St. Germain za 180 miliónov eur na hosťovanie s opciou na prestup.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Lipsko mohlo získať Mbappého, problémom bola výmena trénera