Kvitová umlčala jednu sirénu. Vo finále ju čaká ďalšia

Češka Petra Kvitová je prvý raz vo finále Wimbledonu.
Češka Petra Kvitová je prvý raz vo finále Wimbledonu. (Autor: SITA/AP)
Ondrej Gajdoš|30. jún 2011 o 21:00

Petra Kvitová je vo finále Wimbledonu prvou Češkou od triumfu Novotnej v roku 1998.

LONDÝN, BRATISLAVA. Ruská tenistka Maria Šarapovová, premožiteľka Slovenky Dominiky Cibulkovej vo štvrťfinále, a Češka Petra Kvitová sa stretnú v sobotu o 15.00 h SELČ vo finále dvojhry žien vo Wimbledone. Víťazka si odnesie 1,1 milióna libier, zdolaná 550 000 libier.

Teší sa aj Jozef Ivanko

Víťazka turnaja z roku 2004 Šarapovová vyhrala v semifinále nad Nemkou s voľnou kartou Sabine Lisickou 6:4, 6:3. Dvadsaťjedenročná ľaváčka Kvitová si v semifinále poradila s bieloruskou sirénou Viktoriou Azarenkovou 6:1, 3:6, 6:2. Vo finále ju čaká ďalšia silno „hekajúca“ súperka. Šarapovová na tomto podujatí ešte nestratila ani set.

Kvitová je prvou Češkou vo finále od triumfu Jany Novotnej zo sezóny 1998. Jej kondičným trénerom je Slovák Jozef Ivanko.

Kvitová chce vrátiť prehru

„V taketo forme môže Petra zdolať ktorúkoľvek súperku,“ ocenila Kvitovej výkon Azarenková. Češka hrala doteraz so Šarapovovou iba raz, vlani jej podľahla na betónovom turnaji v Memphise. „Maria má výhodu, už viackrát hrala v grandslamovom finále. Ale verím, že teraz jej prehru z Memphisu vrátim.“

Kvitová nastúpila v semifinále s náplasťou na pravom stehne a s práškami proti bolesti, ale zranený sval na nohe jej nerobil problémy.

„Noha je v poriadku. Pomaly sa to zlepšuje. Stále beriem tabletky, takže zranenie necítim,“ povedala česká tenistka. Vlani stroskotala vo Wimbledone v semifinále na neskoršej víťazke Serene Williamsovej.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kvitová umlčala jednu sirénu. Vo finále ju čaká ďalšia