Kvalifikácia ME 2004 - Slovensko - Macedónsko 1:1 (1:0)

SITA|10. sep 2003 o 22:54

ŽILINA 10. septembra (SITA) - Hlasy slovenských reprezentantov po zápase Slovensko - Macedónsko v 7. skupine kvalifikácie na ME 2004, ktorý sa hral v Žiline:





ŽILINA 10. septembra (SITA) - V stredajšom zápase kvalifikácie ME 2004 vo futbale slovenskí reprezentanti na štadióne MŠK Žilina iba remizovali s Macedónskom 1:1 (1:0). Pred slabou návštevou 2286 divákov otvoril skóre v 25. min hlavou Szilárd Németh, za hostí odpovedal po hodine hry striedajúci Dragan Dimitrovski. Slováci vo štvrtom kvalifikačnom meraní síl s Macedóncami stratili vôbec prvé dva body, napriek tomu im remíza stačila k výslednému tretiemu miestu v 7. kvalifikačnej skupine. Macedónci už kvalifikačné boje ukončili so ziskom šiestich bodov, Slováci majú aktuálne na konte o jeden bod viac. Zverenci trénera Ladislava Jurkemika zohrajú záverečný zápas kvalifikácie ME 2004 v sobotu 11. 10. vo Vaduze s Lichtenštajnskom.

Slovensko - Macedónsko 1:1 (1:0)


Zostavy:

Slovensko: Koenig - M. Petráš, Klimpl, B. Labant, V. Labant - Janočko (89. Sninský), Zabavník, Mintál (70. R. Urban), M. Ďurica (70. Kisel) - Sz. Németh, Oravec
Macedónsko: Miloševski - Stavrevski, I. Mitreski, Sedloski, Stojanovski - Trajanov, Pandev (73. Kapinkovski), Jančevski, Grozdanovski (90.+ Georgievski) - Šakiri, Naumoski (38. Dimitrovski)

Tréner Ladislav Jurkemik dal v domácej kvalifikačnej derniére v základe šancu až piatim bývalým či súčasným hráčom Žiliny (bratia Labantovci, Mintál, M. Ďurica, Zabavník) a aj tí prispeli k takmer exhibičnému priebehu I. polčasu. Útočnému futbalu za neustáleho dažďa však chýbali góly. Už v 4. min zaváhal v obrane hostí Sedloski a Németh bez prípravy pálil tesne vedľa pravej žrde macedónskej bránky. Vzápätí dal na opačnej strane po prvý raz o sebe vedieť kapitán hostí Šakiri. Jeho strelu z ľavej strany vykopával pred seba K”nig. Nasledovala silná desaťminútovka Macedóncov, ale pri šanciach Naumoského sa opäť vyznamenal gólman Elazigsporu. V 14. min mohol streliť prvý gól stretnutia Mintál, radosť mu však zmaril v poslednej chvíli Sedloski. V 21. min sa individuálne zaskvel Janočko, keď z 23 m zdravo vypálil blízko k ľavej žrdi. Krátko na to, v 24. min sa Jurkemikovi zverenci pomerne krkolomným spôsobom dopracovali k prvému a vo vzájomných kvalifikačných súbojoch s Macedónskom k jubilejnému desiatemu gólu. Po centri Janočka vyhral Németh súboj s brankárom Miloševským, Oravec priťukol Minálovi, jeho strela sa odrazila od brvna do žrde a potom pred Szilárda Németha a kanonier Middlesbroughu dosiahol hlavou 17. reprezentačný gól. Ubehli dve minúty a vyrovnať mohol všadebol Šakiri, K”nig bol však proti. Potom sa dostal do dvoch veľkých šancí Oravec, pri tej druhej si zopakoval záchranársky výkop z bránkovej čiary Sedloski. Pekný moment priniesla aj 35. min, Némethovu strelu vyškriabal na roh Miloševski. Po zmene strán sa mohol ako prvý presadiť aktívny Németh, skvelý gólman Macedóncov mu však v 52. min včasným vybehnutím zobral z kopačky istý gól. Na druhej strane striedajúci Dimitrovski v čistej šanci minul. Po hodine hry sa však už ten istý hráč po prihrávke Šakiriho nemýlil a strelil vôbec prvý gól Balkáncov vo štvrtom vzájomnom kvalifikačnom súboji so Slovenskom. Zo slovenských kopačiek sa vytratila ľahkosť a bližšie k víťazstvu boli v ďalšom priebeh u hostia. V 78. zaváhal s odkopom Klimpl, po Dimitrovského strele vyrážal pred seba slovenský brankár a Trajanovova tečovaná strela skončila na brvne slovenskej bránky. Záverečné minúty už Jurkemikovi zverenci smerom dopredu nič nevymysleli, a tak sa zápas skončil prekvapujúcou, ale zaslúženou deľbou bodov.

Hlasy slovenských reprezentantov po zápase Slovensko - Macedónsko v 7. skupine kvalifikácie na ME 2004, ktorý sa hral v Žiline:

Szilárd Németh: "Nepamätám si kedy sme si vypracovali v jednom polčase toľko šancí ako proti Macedóncom. Nepremenili sme ich však a potom aj pykali. Nemám vysvetlenie na to prečo sme v koncovke zlyhali. Určite sme mohli dať viac gólov a potom by som bol spokojnejší. V druhom polčase sa Macedónci zlepšili, my naopak akoby uspokojili. Škoda, nehrali sme tak zle, chýbali len góly."

Miroslav König: "Myslím si, že po prvom polčase sme mohli viesť oveľa väčším rozdielom. Na druhej strane sme mali aj šťastie a Macedónci potvrdili, že majú kvalitný káder a výkony so silnými súpermi predtým neboli náhodné. Pri góle som nemal šancu zasiahnuť. Výsledok však nie je úplne nespravodlivý."

Vladimír Labant: "Keby sme viedli 2:0 alebo 3:0, myslím si, že by sa zápas vyvíjal úplne inak. Macedónci čakali na svoju šancu a napokon sa im podarilo vyrovnať. Prvýkrát som hral na žilinskom trávniku spolu s bratom Braňom a výkon aj výsledok som si predstavoval trochu inak. Uhrali sme však tretie miesto, čo sme aj chceli, škoda iba tých zahodených šancí."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kvalifikácia ME 2004 - Slovensko - Macedónsko 1:1 (1:0)