Kuzma verí, že si DAC udrží jarnú bilanciu

Kamil Kuzma. Proti D. Strede chce MK bodovať naplno. Akákoľvek strata im vážne skomplikuje situáciu.
Kamil Kuzma. Proti D. Strede chce MK bodovať naplno. Akákoľvek strata im vážne skomplikuje situáciu. (Autor: judy)
Sportnet|19. mar 2010 o 00:00

Po strete bodov s Dubnicou chcú Košičania s Dunajskou Stredou bezpodmienečne bodovať naplno.



KOŠICE. Zajtra o 15.30 hod. privítajú futbalisti MFK Košice v stretnutí 23. kola Corgoň ligy DAC Dunajská Streda. Ďalší duel z konca tabuľky je pre MFK priam existenčný. Košičania musia zabodovať naplno, ak chcú vážne prehovoriť do boja o záchranu. V ďalších štyroch kolách na nich totiž čakajú kolektívy z vedúcej štvorky súťaže a v týchto dueloch sa veľa bodov nedá očakávať.

Berú len tri body

"Veľmi nás mrzí remíza s Dubnicou v minulom kole. Tréner nám pri rozbore zápasu povedal, že musíme ďalej bojovať o záchranu, čaká nás ešte niekoľko kôl. Nič sa nedá robiť - proti Dunajskej Strede musíme zahrať tak, aby tri body zostali doma," zastrájal sa stredopoliar MFK Kamil Kuzma. Kým Košice a Žilina sú zatiaľ jedinými mužstvami, ktoré na jar neprehrali, DAC je v tomto smere presne naopak. Je jediným klubom v najvyššej súťaži, ktorý na jar nielen nebodoval, ale zatiaľ nestrelil ani gól! V troch jarných kolách si zaknihoval dve prehry 0:2 a naposledy si v Trnave vypýtal do kolónky inkasovaných gólov sedmičku. Skóre 0:11 je teda riadne strašidelné. Z tohto pohľadu budú Košičania mierni favoriti. Napriek tomu, že sú v tabuľke s veľkou stratou poslední.

Zradný výprask

"Osobne si myslím, že posledný výprask Dunajskej Stredy v Trnave môže byť zradný aj pre nás. Preto by ma potešilo, keby sme vyhrali rozdielom čo i len jedného bodu. Samozrejme, pevne dúfame, že súper si svoj strelecký účet na jar neotvorí práve v Čermeli. Podľa mňa DAC bude hrať podobným systémom ako Dubnica. Poriadne zabezpečí obranu a bude sa spoliehať na nejaké brejky. Verím však, že tento zápas zvládneme," vyjadril sa Kamil Kuzma a pokračoval: "Musíme stretnutia vyhrávať. Nepozeráme sa na náskok našich súperov v tabuľke. Akákoľvek strata v sobotu by nám skomplikovala situáciu. Verím v náš úspech."

Osem hráčov netrénovalo

Zo začiatku týždňa netrénovala pre zdravotné problémy srbská trojica Marko Milinkovič, Aleksandar Paunovič a Ivan Djokovič. Kým táto trojica už zarezáva naplno, štvrtý laborujúci hráč Martin Juhar ešte nie je fit. Navyše, začiatkom týždňa mali dva dno povinnosti v škole štyria maturanti - Juraj Hovančík, Peter Gál-Andrezly, Matúš Čonka a Kamil Karaš, ktorí tiež netrénovali.

Na stretnutí by malo byť oveľa lepšie počasie ako v predchádzajúcich dvoch domácich dueloch. Otázna je pripravenosť hracej plochy, ktorá nemala veľa času na "regeneráciu" po sobotňajšom preoraní. "Veríme, že bude v poriadku. Ešte sme na nej tento týždeň ani neboli," dodal záložník MFK.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Kuzma verí, že si DAC udrží jarnú bilanciu