Kuťka opustil Sulzbach, venovať sa chce už iba reprezentácii

TASR|20. jan 2006 o 17:23

Bratislava 20. januára (TASR) - Reprezentačný tréner slovenských hádzanárok Tomáš Kuťka sa dohodol na ukončení jeho pôsobenia v tíme nemeckého treťoligistu ...

Bratislava 20. januára (TASR) - Reprezentačný tréner slovenských hádzanárok Tomáš Kuťka sa dohodol na ukončení jeho pôsobenia v tíme nemeckého treťoligistu HSG Sulzbach/Leidersbach s okamžitým účinkom. Hlavným dôvodom jeho odchodu je kolízia termínov v programe jeho klubového zamestnávateľa a národného družstva.

"Môjmu už bývalému klubu sa síce v súťaži veľmi darí, z doterajších trinástich zápasov stratil iba bod a kráča k postupu. Možno aj preto narástol tlak zo strany vedenia, aby som sa rozhodol, kde je moja priorita, či je to klub alebo reprezentácia. Ja som v tejto otázke nikdy nemal problém rozhodnúť sa a preto sme sa po férovej obojstrannej dohode odišli," vysvetlil Kuťka, ktorý od roku 2001, keď rezignoval na reprezentačný post, vystriedal už päť klubových lavičiek (nemecký Dortmund, poľský Lublin, české Veselí a Bohunice a Sulzbach). "Dôvodom rozviazania pomeru boli nové termíny slovenského národného družstva," uviedlo vedenie vo vyhlásení na oficiálnej stránke.

Kuťka spoločne so svojím asistentom Ľubomírom Popluhárom aj na základe návrhov samotných reprezentantiek chcú v príprave na play off o postup na ME 2006 do Švédska s Ukrajinou zintenzívniť stretnutia a mimo asociačného termínu, v rámci ktorého sa v apríli zúčastnia na tradičnom turnaji v Chebe, plánujú aj zrazy vo februári a marci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Kuťka opustil Sulzbach, venovať sa chce už iba reprezentácii