Kúpime Vrbu za 8 miliónov, rozhoduje sa český zväz

Pavel Vrba na Slovensku trénoval Žilinu. Uprostred súbojovo Európsku ligu musel odísť a nahradil ho vtedy Dušan Radolský.
Pavel Vrba na Slovensku trénoval Žilinu. Uprostred súbojovo Európsku ligu musel odísť a nahradil ho vtedy Dušan Radolský. (Autor: TASR / AP)
SITA|12. nov 2013 o 10:15

Pavel Vrba bol vážnym kandidátom na trénera slovenského reprezentačného mužstva, teraz bude zrejme trénovať to české. Nebude to však zadarmo.

PRAHA.Tréner Pavel Vrba sa možno napokon stane kormidelníkom českej futbalovej reprezentácie. Napriek nesúhlasu šéfa jeho doterajšieho zamestnávateľa Viktorie Plzeň Tomáša Paclíka je bývalý bývalý kouč MŠK Žilina pripravený prijať ponuku predsedu Futbalovej asociácie ČR (FAČR) Miroslava Peltu.

Klauzula za 8 miliónov

Kľúčom k jeho angažmánu je výstupná klauzula v zmluve s Plzňou vo výške 8 miliónov českých korún.

Český národný tím je momentálne bez hlavného kouča, po neúspešnej kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie odstúpil Michal Bílek a končí aj manažér Vladimir Šmicer. O angažovaní Pavla Vrbu sa hovorí už dlho, už 19. októbra rokoval s Peltom.

Podobne ako v prípade Slovenského futbalového zväzu (SFZ) aj tentoraz narazili funkcionári na zamietavý postoj Viktorie Plzeň. Tomáš Paclík už viackrát povedal, že neuvoľní úspešného trénera.

Vrba musí súhlasiť

Vzťah reprezentácia a Vrba však nie je pasé. Kouč má v zmluve, ktorú podpísal po neúspešných rokovaniach so SFZ do júna 2015, klauzulu o jej prípadnom ukončení za 8 miliónov českých korún. Pelta má pár dní na vyplatenie sumy a zároveň Vrba musí súhlasiť s ukončením kontraktu v Plzni.

Informácie zverejnil český denník Sport.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kúpime Vrbu za 8 miliónov, rozhoduje sa český zväz