Krompašanom stačí bod, na poplach trúbia v Smižanoch a Prakovciach

Tri napínavé kolá. Vo štvrto– a piatoligovej súťaži je dosť mužstiev zo Spiša, ktoré sú poriadne namočené do bojov o záchranu.
Tri napínavé kolá. Vo štvrto– a piatoligovej súťaži je dosť mužstiev zo Spiša, ktoré sú poriadne namočené do bojov o záchranu. (Autor: jope)
Sportnet|2. jún 2012 o 00:00

Tri kolá a deväť bodov, takáto je koncosezónna matematika z pohľadu spišských zástupcov krajských ligových súťažiach.

Kým niekde súťaž už len v pohode dohrajú, je veľa klubov, ktoré niekoľkokrát prerátavajú spomenutých deväť bodov.

SPIŠ. Zástupca spod Spišského hradu patrí medzi tie kluby, ktoré si môžu vydýchnuť a už sa pripravovať na ďalší ročník. Oveľa napätejšia je situácia vo štvrto– a piatoligovej spoločnosti.

Smižany posledné

Za svojím súperom vycestujú futbalisti Spišského Podhradia do Giraltoviec. Štvrtoligová pozornosť sa sústredí do Krompách, Spišských Vlách a hlavne Smižian. Pri prepočítavaní možných ziskov a strát v závere sezóny už môžu byť Krompašania spokojní. V nedeľu im stačí aj bod.

„Ťažko ešte povedať, že sme definitívne zachránení. To keby sme prehrali všetky zápasy do konca, potom sa môžeme strachovať. Stačí nám ešte získať bod a je to dobré. Tak ako sa zle skončila jesenná časť, tak k spokojnosti vyšla jarná,“ spokojne skonštatoval šéf krompašského futbalu František Jochman, ktorý má ďalší dôvod na radosť – jeho klub porazil lídra tabuľky na jeho pôde.

„Bol to výborný futbal. Oslava futbalu. Obe mužstvá podali kvalitný výkon, rovnako objektívne rozhodovali arbitri. Takto by mal vyzerať štvrtoligový futbal. Nám víťazstvo 3:0 a zisk troch bodov nesmierne pomohol.“

Kým Krompašania zvládli záchranársky boj na výbornú, trápenie a tŕpnutie je v Spišských Vlachoch a Smižanoch.

Najprv prehra doma s Rudňanmi a potom následne bodové suchoty vo V. Folkmari znamenali, že na nelichotivom poslednom mieste sa ocitli Smižanci.

Nádej stále žije. V nedeľu hostia Smižany Medzev a na diaľku budú sledovať výsledok zo zápasu Spišské Vlachy – Čaňa. Ďalší zo spišských zástupcov Rudňany merajú cestu do Rožňavy a Folkmarčania do Štítnika.

Prakovce klesajú

Stačia dve–tri zaváhania a hneď ste dole. Toto hovoria všetci funkcionári piatoligových klubov v podtatranskej súťaži.

O pravdivosti týchto slov sa presvedčili hlavne Prakovčania. O ich nevycestovaní na zápas do Ľubice sa toho už veľa popísalo.

V sobotu sa mohli rehabilitovať dobrým výsledkom proti Hrabušiciam, no dopadlo to ešte horšie. Prehrali gólom v poslednej minúte.

Aj v tejto súťaži sa poriadne kalkuluje so zostávajúcimi deviatimi bodmi. Posledná rezerva Sp. Novej Vsi hrá doma s Tepličkou.

O záchranu bojujúci Prakovčania sa predstavia v Sp. Bystrom a budú sa spoliehať, že ich geografický sused z Helcmanoviec uhrá prijateľný výsledok u ich tabuľkového suseda v Ľubici.

Rovnako sú zvedaví fanúšikovia Hrabušíc na vystúpenie svojich miláčikov proti Jaklovciam a pýtajú sa: „Bude šesťgólová norma opäť naplnená?“

Už v pohode hrajúci Kluknavčania hostia Hranovnicu, Štrba dobre finišujúce Harichovce a Margecany sa môžu tešiť na dobrý futbal proti Popradu–Veľkej.

Ešte pridajme aj program 24. kola najvyššej oblastnej súťaže, kde už oboma nohami v V. lige PT je AŠK Mária Huta. SŠM Bystrany – Mníšek n/H, Odorín – Spartak Bystrany, Iliašovce – Nálepkovo, Gelnica – Domaňovce, Jamník – Mária Huta, Hnilčík – Markušovce, Chrasť n/H – Olcnava.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Krompašanom stačí bod, na poplach trúbia v Smižanoch a Prakovciach