Krasokorčuliarka Miki Andová tajne porodila dcéru

Miki Andová
Miki Andová (Autor: TASR/AP)
SITA|2. júl 2013 o 11:42

Svetová šampiónka z rokov 2007 a 2011 sa chce kvalifikovať na zimné olympijské hry v Soči.

TOKIO. Dvojnásobná majsterka sveta v krasokorčuľovaní Miki Andová vyšla s pravdou von - počas súťažnej prestávky sa stala matkou. Pred verejnosťou svoje tehotenstvo tajila, rovnako ako pôrod - v apríli porodila dievčatko.

Prvé fotografie usmiatej 25-ročnej mamičky priniesli v utorok japonské športové denníky.

Meno otca odmietla prezradiť, médiá špekulujú o 27-ročnom bývalom japonskom krasokorčuliarovi. Andová vyhlásila, že plánujú svadbu.

Svetová šampiónka z rokov 2007 a 2011 sa chce napriek materským povinnostiam kvalifikovať na februárové zimné olympijské hry v Soči. Potom vraj s krasokorčuľovaním skončí.

O tom, že je v druhom stave, sa dozvedela v októbri minulého roku. Naznačila, že uvažovala aj o umelom prerušení tehotenstva.

"Život bez krasokorčuľovania som si nevedela predstaviť, priviedlo ma tam, kde teraz som. Dlho som sa s tým nemohla zmieriť, ale nedokázala som dieťa odvrhnúť. Uprednostnila som jeho život pred krasokorčuľovaním. Zvíťazila vo mne žena," povedala prvá a stále jediná krasokorčuliarka, ktorá v súťaži predviedla štvoritý skok.

K tréningu sa vrátila mesiac po pôrode. Aby sa kvalifikovala do Soči, musí skončiť do tretieho miesta na decembrovom národnom šampionáte. Predtým ju ešte čaká regionálne kolo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuliarka Miki Andová tajne porodila dcéru