Kozák po zápase s Lotyšskom: Priateľské zápasy už nie sú, hrá sa na výsledok

Kozáka mrzela hlavne slabá finálna fáza.
Kozáka mrzela hlavne slabá finálna fáza. (Autor: TASR)
TASR|25. mar 2016 o 23:11

Tréner Kozák na pozápasovej tlačovke vyjadril s úsilím jeho tímu spokojnosť, no mrzela ho neefektivita

TRNAVA. Dobýjali úporne defenzívu súpera, ale ten im odolal. Slovenskí futbalisti remizovali v ich prvom medzištátnom zápase roka 2016 v piatok s Lotyšskom 0:0 v Trnave.

Zverenci reprezentačného trénera Jána Kozáka sa najbližšie v utorok predstavia v ďalšom prípravnom zápase v Írsku (Dublin, 20.45 SELČ).

Tlaov konferencia trnera J.Kozka po zpase s Lotyskom.

Posted by Slovenský futbalový zväz on 25. marec 2016

Tréner Kozák na pozápasovej tlačovke vyjadril s úsilím jeho tímu spokojnosť, no mrzela ho neefektivita:

"Dnes už žiadne priateľské zápasy nie sú, sú to zápasy, ktoré sa hrajú na výsledok. Súper podriadil všetko tomu, aby nedostal gól. My sme mali aj dobré fázy, ale vo finálnej sme boli nedôrazní a skončilo to napokon 0:0. Náš prístup bol profesionálny, súperovi sme prakticky nič nedovolili. Urobili sme veľa dobrých futbalových vecí. Škoda, že sme nedali gól, keď úsilie hráčov do neho nevyústilo," povedal 61-ročný kouč domácich, ktorý striedal len dvakrát, aj to zo zdravotno preventívnych dôvodov opory Martina Škrtela a Mareka Hamšíka.

gk__3820_r6955_res.jpg

Michal Ďuriš nebol na hrote výrazný. FOTO: SME - Gabriel Kuchta

"Nemal som dnes v úmysle striedať. Iba v prípade, ak by si to vyžadovala zdravotná situácia. Chcel som vidieť hráčov, ako sú na tom počas celých 90 minút," dodal.

V základe sa predstavili v stredovej formácii dvaja mladíci Patrik Hrošovský a Ondrej Duda.

"Pečovský a Kucka mali problémy. Chcel som tam dať kreatívnych hráčov. Tí aj výkonom potvrdili, že sa na to dalo pozerať. Mal som síce obavy, aké to bude po stratách lopty, ale Hrošovský aj Hamšík po nich dobre vykrývali priestor."

Podľa kouča účastníka letného EURO vo Francúzsku bude už najbližší duel v Írsku oveľa atraktívnejší.

"Zápas s Írskom bude atraktívnejší pre diváka, lebo tam budú chcieť hrať dve mužstvá. Bude vyššie tempo aj nasadenie, bude viac vzruchu. To je logické. V Írsku dám priestor aj iným hráčom. Aj oni majú kvalitu a chcem ich otestovať. A aj ich na dlhší časový úsek. Počítam so šiestimi či siedmimi zmenami v základnej zostave," uzavrel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kozák po zápase s Lotyšskom: Priateľské zápasy už nie sú, hrá sa na výsledok