Košickí hokejisti pri povinnej jazde vydreli tri body

Oceliari bodovali naplno. Doma vyhrali nad Žilinou.
Oceliari bodovali naplno. Doma vyhrali nad Žilinou. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|10. feb 2014 o 00:00

V súboji prvých Košíc a poslednej Žiliny to nebola hra mačky s myšou. Vlci dali oceliarom riadne do tela.

V 47. kole extraligy sa o všetkom rozhodovalo až v samom závere stretnutia. Hosťujúci tím svoje príležitosti nepremenil, nato spravil individuálnu chybu a Košičania tak pri povinnej jazde vydreli tri body. Žilinu zdolali 4:3.

KOŠICE. Stoštyridsaťjeden minút a štyridsaťosem sekúnd si brankár HC Košice Rastislav Staňa držal po svojom príchode do Košíc v extralige čisté konto.

Po dvoch vychytaných nulách inkasoval včera na začiatku druhej tretiny z hokejky niekdajšieho košického obrancu Martina Chovana. Ten sa pri presilovke svojho tímu dostal pred bránku a namieril parádne. Staňa už nemal nárok.

Rozhodla jedna chyba

„Sme sklamaní. V Košiciach sme boli viac než vyrovnaným súperom, ale bohužiaľ sme nezískali ani jeden, jediný bod,“ nespokojný vyšiel zo žilinskej šatne Martin Chovan, ktorý túto sezónu začal v košickom drese.

Počas nej sa však sťahoval pod Dubeň. Žilinčania mohli v Steel Aréne pomýšľať minimálne na bod. O túto šancu sa však obrali sami. Nepremenili šance. Medzi nimi aj trestné strieľanie a v 52. min. ľahko stratili puk, z čoho rezultovalo prečíslenie Košíc a Jenčíkov presný zásah.

„Spravili sme jednu chybu a tá rozhodla. Inak nášmu výkonu nechýbalo nič, možno len trochu viac zodpovednosti. Ten tretí gól bol rozhodujúci.“

Hoci je Žilina v tabuľke posledná, na jej sebavedomí to na košickom ľade badať nebolo. „Ktovie, aké by to bolo, keby sme sa v tretej tretine dostali do vedenia, po nariadenom trestnom strieľaní. Siahali sme nie po jednom, ale po troch bodoch. My sme si nemali prečo neveriť, my sme v tomto zápase nemali čo stratiť,“ priznal Martin Chovan.

V prostredí, ktoré dôverne pozná sa presadil v koncovke z pre obrancu nie typickej pozície. Práve takéto však Martin vyhľadáva. „Nakorčuľoval som si pred bránku. Marek Slovák mi to tam perfektne 'načapoval'. Už mi neostávalo nič iné iba zakončiť. Žiaľ, tento gól teraz nemá žiadnu cenu. Body má súper.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košickí hokejisti pri povinnej jazde vydreli tri body