Košice v Piešťanoch iba vyhrávali, idú si po ďalšie dve výhry

Gólová radosť piešťanských hráčov počas druhého semifinálového zápasu.
Gólová radosť piešťanských hráčov počas druhého semifinálového zápasu. (Autor: SITA)
TASR|26. mar 2014 o 11:11

Košickí hokejisti v domácom prostredí nenaplnili papierové predpoklady.

KOŠICE. Po úvodných dvoch semifinálových zápasoch play off Tipsport extraligy je stav série s Košice - Piešťany vyrovnaný.

Kým v prvom z nich mohli byť spokojní oceliari (4:1), druhý vyhrali piešťanskí havrani 5:3.

Zdobila ich početná streľba, dobrý pohyb, spoľahlivá defenzíva a nebezpečné protiútoky. Naopak domácim chýbal pohyb a celkovo pôsobili zaspatým dojmom.

Bartoš: Staňu netreba viniť

"Umožnili sme im dať štyri góly a proti takému mužstvu, ktoré vie hrať defenzívu, sa potom ťažko otáča. Pravdepodobne sme to mali zle zrovnané v hlavách, no takáto facka niekedy nezaškodí. Teraz si oddýchneme a pripravíme sa na zápas na piešťanskom ľade," povedal útočník Košíc Peter Bartoš.

"Rasťa Staňu netreba viniť, pretože náš prístup v úvodnej dvadsaťminútovke bol katastrofálny. Potom nás brankári podržali, pretože sme mohli ešte inkasovať i viac gólov," povedal Bartoš.

Práve jeho formácia spoločne s Richardom Jenčíkom a Gabrielom Spilarom robila súperovi najväčšie problémy a v oboch dueloch hýrila aktivitou.

"Takto by som to nehodnotil, pretože play off je aj o štvrtej formácii. Nemalo by sa to hodnotiť podľa formácií, no päť gólov nemôžeme dostať v domácom prostredí. Musíme si to prebrať na videu a pogratulovať Piešťanom," povedal Spilar.

Košice v základnej časti v Piešťanoch trikrát vyhrali. "Poviem to s pokorou, chceme tam ísť po dve víťazstvá. Je to len o nás ako k tomu pristúpime a o troche šťastia. Netreba vešať hlavu," dodal Spilar.

Lušňák: Chceme vyhrať oba zápasy

Hokejisti Piešťan odchádzali z Košíc spokojní. Po prehre 1:4 v prvom zápase podali výkon, ktorým zaskočili favorita série.

Od úvodných minút druhého zápasu mali navrch a črtajúce sa prekvapenie napokon dotiahli do konca. "Ukázalo sa, aké je v play off dôležité streliť prvý gól. Nám sa to podarilo a odrazu bolo 3:0 pre nás. Po prvom zápase nám veľa ľudí neverilo," poznamenal útočník Piešťan Tibor Melichárek.

Hostia navyše dokázali vyhnať z bránky Staňu, po štvrtom góle z hokejky Patrika Lušňáka. "V prvom zápase sme si všimli, že Staňovi naše strely vypadávali. Vtedy sme však príliš nestrieľali, čo sme do druhého zápasu chceli zlepšiť. V druhom stretnutí sme zvýšili počet striel a padalo nám to," uviedol Lušňák.

"Bude na nás, ako sa s košickou hrou vyrovnáme, no dúfam, že divákom ukážeme, že aj doma vieme hrať. Určite však chceme vyhrať oba zápasy," dodal Lušňák.

"Cesta k úspechu v domácich zápasoch vedie cez dobre pokryté stredné pásmo. V prvej tretine druhého zápasu sme využili snáď každú väčšiu šancu a to bude dôležité aj v ďalších zápasoch," doplnil asistent trénera Piešťan Roman Sýkora.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice v Piešťanoch iba vyhrávali, idú si po ďalšie dve výhry