Košice tesne prehrali aj v druhom zápase finále

(Autor: TASR)
Sportnet|8. apr 2013 o 20:20

Košice opäť tesne prehrali aj druhý zápas finálovej série vo Zvolene 1:2. V sérii vedie Zvolen 2:0 na zápasy.

ZVOLEN. Aj druhé finále hokejovej extraligy prinieslo viac boj než pekný hokej.

Prvý gól padol až v 47. minúte, dosiahol ho domáci Kalla.

Košice mali v závere ideálnu možnosť - presilovku o dvoch hráčov, v tomto pomere síl však inkasovali od Brabenca v predposlednej minúte rozhodujúci gól.

Hostia síce v posledne minúte znížili, ale napriek obrovskej šanci pár sekúnd pred koncom sa už k vyrovnaniu nedostali.

Séria sa sťahuje na tretí a štvrtý zápas do Košíc, hrá sa vo štvrtok a v piatok.

Prvá tretina v réžii Košíc

Košičania sa podľa priebehu prvej tretiny lepšie vyspali ako deň predtým. Nedali sa zatlačiť do obrannej tretiny, súpera držali na dištanc a korčuľovali zodpovednednejšie, akiste s vedomím, že druhá prehra by im skomplikovala život v sérii.

Zvolenčania stavili na osvedčené zbrane, no veľa šancí nevymysleli, v úvodnej dvadsaťminútovke v podstate ani jednu.

Jedine Juraškov pokus z čistej parkety v 18. min s kolmicou na bránku bol nádejný, inak sa strely končili na výstroji ľadovo pokojného brankára Hyláka chytajúceho bez zbytočného vzrušenia.

Veľavravný signál vyplynul aj z presilovky Zvolena od 7. min, keď nevyprodukovali hráči ani jednu strelu.

Hostia so živším korčuľovaním sa viac tlačili na brankára Šimka, v 11. min Spilar dvakrát ohrozil zvolenskú bránku, v rovnakej minúte Novotný pohotovo mieril, no presne nezakončil.

Aj tiesnený Marcinko pár sekúnd pred klaksónom bojoval o svoju svetlú chvíľku, ani on sa nepresadil, a tak sa z gólového efektu diváci dlho netešili, tak ako v predchádzajúcom zápase.

Šance boli aj v druhom dejstve

Teč Michala Chovana v 22. min len tesne minul bránku, ponúkol však recept ako vyzrieť na brankárov. Od korčule Novajovského už mieril spomalený puk za chrbát Hyláka a keby sa bleskurýchlo nezorientoval, skóre by sa pohlo v prospech domácich.

Aj Jokeľov zle trafený puk v 29. min mohol vyvolať radosť na košickej strane, potom Haščákov ľuft v presilovke a následne jeho čistá šanca, keď zblízka neprestrelil Šimka.

Oveľa blížšie ku gólu mal v 33. min Brabenec, po jeho strele v krátkom nájazde sa rozozvučala žŕdka do takej intenzity, že dlho rezonovala v ušiach takmer päťtisícovej kulisy.

Nakoniec sa druhá tretina nemusela skončiť opäť bezgólovo, keby v 38. min Haščák našiel zblízka medzierku v Šimkovej bránke.

Namiesto vyrovnania dostali druhý gól

Strelecký pomer po dvoch tretinách 19:20 napovedal, že vyrovnanú partiu rozrieši možno len jeden hrdina.

A ním sa stal Kalla v 47. min, aj keď mal s tutovkou problémy, nakoniec sa mu podarilo na dvakrát zdvihnúť puk a svojím prvým gólom z hry v sezóne prekonať Hyláka.

Košičanom iné nezostávalo, ako všetky sily vsadiť do útoku, Haščákovu strelu poľahky v 48. min zlikvidoval Šimko a inak ich obrana domácich nepriedušne držala v šachu.

Kalla sa mohol stať hrdinom na druhú v 51. min, opäť v situácii, keď ho zblízka nikto nemohol odstaviť od puku.

V samom závere sa pokúšali hostia vyrovnať v presilovke o dvoch hráčoch trvajúca poldruha minúty, zrodila sa však málo vídaná akcia, pri ktorej Brabenec napriek dvojnásobnému oslabeniu prekorčuľoval v brejku celé ihrisko a prekonal Hyláka.

Košičania v presilovke 32 sekúnd pred koncom ešte z hokejky Haščáka znížili na 2:1, no na viac im už čas nezostal, aj keď Jenčíkovi chýbalo len veľmi málo.

Hlasy po zápase

Milan Staš, tréner Košíc: "Celý zápas sme hrali dobrý hokej a vytvorili sme si aj šance. Ale produktivita nebola žiadna. Nezvládli sme záver a presilovku 5:3, hoci sme napokon gól dali. Musíme zlepšiť produktivitu, bez gólov sa nedá vyhrať."

Peter Mikula, tréner Zvolena: "Taký hektický záver som ešte nezažil. Košice sa do toho dobre obuli, v prvej tretine mali viac z hry a boli agresívnejšie. Potom sme to ale otočili, dali sme exkluzívny gól v oslabení o dvoch hráčov. Podľa mňa je to stále 50:50."

Fakty

HKm Zvolen - HC Košice 2:1 (0:0, 0:0, 2:1) - stav série 2:0

Góly: 47. Kalla (Ľ. Zuzin, M. Jurík), 59. Brabenec (L. Čierny) - 60. M. Haščák

Vylúčení 5:3 na 2 min + Hraško (Zvolen) 10 min. presilovky 0:1, oslabenia 1:0. Rozhodovali Baluška, Konc - Šefčík, Valach, 4 921 divákov.

Zvolen: Šimko - L. Čierny, Juraško, Novajovský, J. Mucha, Hraško, Hertl, Pichnarčík - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Čurilla (41. Ľ. Zuzin), M. Jurík, Kalla - Puliš, Mahdalík, Martin Ďaloga.

Košice: Hylák - Cebák, Štrbák. Kolba, Šeda, Martin.Chovan, Takáč, M. Novák - Spilar, Marcinko, Jokeľ - Marcel Haščák, D. Pašek, Jenčík - Š. Novotný, Marek Slovák, T. Hričina - P. Svitana, Mlynarovič, Matis.

Doterajšie výsledky série:

1. zápas: Zvolen - Košice 2:1 sn

2. zápas: Zvolen - Košice 2:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice tesne prehrali aj v druhom zápase finále