Košice si vydýchli po góle do prázdnej bránky

Ondrej Gajdoš|30. mar 2011 o 21:14

Mužstvo HC Košice sa priblížilo k tretiemu titulu v sérii, s Popradom vedie 1:0 na zápasy.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice využili výhodu domáceho prostredia a v prvom finálovom zápase play off extraligy po opatrnom priebehu porazili Poprad 3:1. V sérii na štyri víťazstvá vedú 1:0. Vo štvrtok sa od 18.00 h hrá v Steel aréne druhé stretnutie.

Taktický súboj

Košičania mali pred finále dvanásťdňovú prestávku, ale Popradčania, ktorí len v sobotu dokončili sedemzápasovú semifinálovú sériu s Banskou Bystricou, s nimi na veľkom klzisku stačili korčuľovať. Obidva tímy dobre bránili, pozorne chytali Hudáček aj Lipovský.

V domácom mužstve výborne zahral tretí útok. Center Zálešák v 17. min po vyhratom buly v páde posunul na voľného Draveckého a Košice viedli 1:0. Ďalšie gólové šance zneškodnil brankár Lipovský.

V polovici zápasu viedli domáci už o dva góly, keď Vorel potrestal útočný faul Paločka a v presilovke zblízka premenil presnú prihrávku Zálešáka od zadného mantinelu. Hostia strácali sily pri častých oslabeniach.

Miklík poistil víťazstvo

Za stavu 2:0 musel hrať Poprad útočnejšie. Trhlinu v košickej obrane našiel Wanvig. V 34. min Ján Brejčák nahodil z pravého kruhu puk pred brankára Hudáčka a dôrazný Kanaďan ho poslal do siete.

Košice sa sústredili na udržanie jednogólového náskoku a ani hostia neotvárali obranu. Vyčkávanie na chybu súpera charakterizovalo hokej v tretej tretine. Hralo sa opatrne, disciplinovane, s minimom šancí.

Popradský tréner Jaško sa už 2:39 min pred koncom riadneho hracieho času rozhodol pre power play bez brankára, ale po minúte Miklík zachytil puk v strednom pásme, chladnokrvne si položil na ľad popradských obrancov a strelil tretí gól do prázdnej bránky.

Takmer sedemtisíc divákov v Steel aréne si zhlboka vydýchlo, v zostávajúcom čase už domáci udržali víťazstvo.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Košice si vydýchli po góle do prázdnej bránky