Košice pôjdu pod Tatry s dvomi víťazstvami

Vladimír Dravecký strieľa prvý gól Košíc v druhom štvrťfinále.
Vladimír Dravecký strieľa prvý gól Košíc v druhom štvrťfinále. (Autor: TASR/Milan Kapusta)
SITA|16. mar 2010 o 19:28

Stav extraligovej štvrťfinálovej série medzi Košicami a Popradom je 2:0. Hokejisti úradujúceho majstra dnes zvíťazili 4:2 a na duely pod Tatry pôjdu v dobrej východiskovej pozícii.

KOŠICE. V druhom štvrťfinálovom stretnutí sa v úvodných minútach viac vyčkávalo ako hralo. Šimonovičovu pozornosť vyskúšal domáci Baláž, vzápätí Dravecký v dobrej pozícii netrafil bránku. V polovici prvej tretiny musel Hudáček vyrážať Šechného pokus. Poprad mal ideálnu príležitosť dostať sa do vedenia v presilovke. Ležiaceho Hudáčeka však neprekonal Škovíra, ktorý nezasunul puk do odkrytej bránky. Ďalšiu veľkú možnosť potom spálil Rataj. V 14. min strelou spomedzi kruhov minul Gron bránku, ale o minútu na to sa domáci dočkali. Dravecký sa natlačil až k Šimonovičovi a zaznamenal prvý gól z hry v tejto sérii - 1:0.

V úvode druhej tretiny po zakončení Sýkoru Šimonovič nevedel, kde má puk. Vyrovnať mohol Lapšanský, to by však v 24. min musel trafiť bránku. V 26. min pri vylúčení Jasečka sa do strely oprel Sýkora a bolo 2:0. V pokračujúcej presilovke skúsený popradský obranca inkasoval 2+2 min a tretí gól mohol pridať Jenčík. Toho sa Košičania dočkali až v 30. min, keď po ideálnej prihrávke Húževku zakončoval do prázdnej bránky Sýkora - 3:0. V 36. min vyskúšal Hudáčkovu pozornosť Šechný, košický gólman potom vyrazil aj strelu Lapšanského.

V 43. min prekvapil Vladimír Žemba svojím prvým gólom v sezóne z uhla Hudáčeka a znížil na 1:3 z pohľadu hostí. Na rozdiel troch gólov opäť zvýšil v 55. min strelou pod hornú žŕdku Bartoš. Šechný potom so šťastím už len skorigoval druhú popradskú prehru. V samom závere ešte Jenčík trafil len žŕdku prázdnej bránky.

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Sme spokojní, chceli sme doma dvakrát vyhrať. Hrali sme uvoľnene a vytvárali sme si prečíslenia. S prácou a individuálnymi výkonmi hráčov som spokojný."

Vladimír Klinga, asistent trénera Popradu:
"Do druhého zápasu sme vstúpili aktívne a dobre sme kombinovali. Znova sme mali strelecké príležitosti. Žiaľ, naša koncovka bola jalová. Zlomový moment zápasu bol pri našom vylúčení na štyri minúty, keď sme dostali gól. Domáci boli na koni a pridali aj tretí. V záverečnej tretine sme chceli skorigovať výsledok, ale horúce hlavy priniesli zbytočné vylúčenia."

HC Košice - HK Poprad 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) - stav série 2:0

Góly: 15. Dravecký (Huba, Tabaček), 26. J. Sýkora (Deyl, Húževka), 30. J. Sýkora (Andrašovský, Húževka), 55. Bartoš - 43. V. Žemba (Mašlonka), 57. Šechný (Faith).

Vylúčení 4:9 na 2 min. + Kroták (Poprad) 10 min., presilovky 1:0, oslabenia 0:0. Rozhodcovia: Konc, Lokšík - Valach, Gašparík, 6 095 divákov.

Košice: Hudáček - J. Tabaček, Huba, Deyl, Šeda, P. Mikuš, M. Grman, Slimák - Rudolf Huna, S. Gron, P. Bartoš - Juraj Sýkora, Húževka, Andrašovský - Dravecký, Jenčík, Vorel - M. Baláž, Mertel, M. Gajdoš.

Poprad: Šimonovič - Fabian, J. Brejčák, Jasečko, M. Žemba, Kledrowetz, Michal Segľa, D. Brejčák - Škovira, Klouda, D. Buc - Marcel Haščák, Šechný, Juraj Faith - Svitana, Rataj, Kroták - od 13. min Mašlonka, V. Žemba, Lapšanský, od 43. min. Kramár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Košice pôjdu pod Tatry s dvomi víťazstvami